Millist GPS navigaatorit kasutada?

Millist GPS navigaatorit kasutada?

01.09.2012 20:55 - 01.09.2012 20:59
#1
Müügil on mitmete tootjate mudeleid 5-6 kindlasti.Erinevalt arvutist mida kasutatakse sageli GPS seade on harva kasutuses ja kallist mudelit ei raatsi osta.Selle õnge läksingi Nüvi 50 ostul-puudus "route" funktsioon,et teed arvutis enne kaardil marsruudi ja kannad arvutisse.Garmini eelis on MapSource ja alternatiivne BaseCamp aplikatsioonid,lisaks Garmin MobilePC (GPS navigaatori emuleerimine windowsis) mis saab arvutisse installida ja seal marsruudid valmis teha.Oleks neil ka GPS-i tugi saaks läptopiga navigeerida,see aga loomulikult puudub.Kui on detailne kaart riigist MapSources on suur abi,võrreldes teise GPS toega kaardiprogrammiga leiab ikka õige tee.Kas on mõnel teisel firmal peale Garmini midagi samalaadset? Ostes uue Garmin nüvi 3590LMT tuli tarkvara uuendus teha ~30min. selle järgi uus kaart arvutisse laadida ~4h ja veel uus kaart navigaatorisse ka ~4h,see veel tegemata,terve päev sisustatud.Kuidas keegi, mina ei hinda navigaatoris selliseid lisasid nagu MP3 mängija,analoog TV,FM raadio ja muud mis navigeerimisega ei seostu.Navigaator ise peaks aga 3D vaadet ja route funktsiooni võimaldama.Sõites peamagistraalidel ja tasulistel kiirteedel pole GPS-i põhimõtteliselt vaja,vajadus on suurlinnades ja maakolgastes.Kuidas teised foorumi liikmed on rahul oma GPS seadmetega? On midagi tarka ja õpetlikku lisada?
Hiljuti avastasin funktsiooni kuidas MapSurces-st saab aktiveeritud kaardist teha IMG faili ja selle navigaatorisse saata.Kas aga tööle hakkab? Tegelikult Garmin pakub nii palju võimalusi,et pole aega kõike haarata.Lisan mõned lingid mis võivad praegustele ja tulevastele Garmin omanikele huvi pakkuda:

forum.garminych.ru/viewforum.php?f=1

garminua.com/forum

www.alfessa.net/forum/18

clubza.ucoz.com/forum/37-13-1

forum.sgh.ru/topic43607.html

Lingid on rus,mitte en,kuna see keel on paremini selge.
Viimati muutis: 01.09.2012 20:59 tiit.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

02.09.2012 14:57
#2
Kasutan Toyota sissehitatud GPS seadet B9010, baseerub Navteq'i kaartidel ja lisaks vajadusel nutitelefonis jooksvat iGO GPS programmi, kasutusel samuti Navteq'i kaardid. Julgen väita, et Navteq'i 2012 Q1 kaardid on hetkel parimad nii Eestis kui ka mujal. Eestis ka talude otsing. Alguses, kui GPS'i kasutama hakkasin, mõtlesin et väga hea oleks kodus terve reisi route navisse panna ja reisile. Hiljem praktika käigus loobusin sellest, kuna reisil olles muutuvad sageli reisiplaanid ja näiteks soovib naine kaubanduskeskust külastada või tekib vajadus varem öömajale jääda j.n.e. Kiirteel kasutan alati ka navi't, kuna see näitab ette kõik kiirteede parklad ja kilometraazhi parklateni, samuti, kas parkla on söögikohaga või ilma.

Ettevalmistuse reisiks teen alljärgnevalt:
-koostan terve reisi marsruudi koos vaatamisväärsustega ja ööbimiskohtadega arvutis, kasutades Microsoft Autoroute programmi
-prindin välja kaardi ja arvutis tehtud väikse logiraamatu (logiraamatusse sisestan ka reisil olles märkmeid ja GPS koordinaate)
-sisestan kodus esimese logiraamatus märgitud peatuse või ööbimiskoha ja start.
-iGO eelis on see, et POI'dena on olemas ka kõik kämpingud. Näiteks tekib soov öömajale jääda, sisestus => lähim kämping ja minek. Kui see ei sobi, siis järgmine kämping.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

02.09.2012 22:47
#3
Täiuslikuma garmin 3590-ga on tuntavalt parem kui eelmisega.Sellel on see võimalus,et jätab marsruudi millel oled sõitnud reaaalselt meelde,hiljem hea vaadata.Üllatuseks on,et garmini kodulehel on üle 10-ne programmi ja utiliidi,et neid kasutada võtab aega.Osad töötavad koos,Mobile PC on tasuline,ühte proge ei ole soovitav koos MapSource-ga installida.Ühtepidi hea,samas aga tekitab segadust ja raiskab aega.Kui võrrelda garmini tippmudelit GogGlever 5040 menüüga siis viimane on lihtsam&mugavam:on kesklinna otsimise funktsioon mis töötab ka asulates,eraldi on toodud seadetes vahepunkt ja lõpppunkt.Mina olen teinud enne reisi kogu marsruudi garmini MapSource-s või Microsoft Mappoint-is (AutoRoute ja Streets&Trips analoog).Loomulikult teel tuleb kõrvalekaldeid aga garmin 3590-ga saab marsruudist väljuda ja vajaduse korral uuesti marsruudi lähimasse punkti minna,sealt edasi juba vastavalt vajadusele millist punkti valida.Vaadates üksikasjalike eraldi riikidekaupa kaartide hindu siis eesti kaardid 35 - 65EUR-ga on odavate hulgast.Kui mälu ei peta siis Tðehhi kaart oli üle 100 ja saksamaa kaart üle 400EUR.Peamine garmini eelis on eluaegne kaardiuuendus,poolas remonditakse ja ehitatakse pidevalt teid ja eksimine kerge.
Garmin Mobile PC on selline programm mis muudab läptopi täisväärtuslikuks navigaatoriks.Oleks ~10" ekraaniga tablet millel pikk akukestvus siis saaks teda kasutada nii autos kui jalakäimisel.Garmin 3590-l on ka laialdane huvipunktide valik,isegi liigpalju erinevaid asju.Kuvamisel: normal,vähem ja rohkem reziimid,lisaks eraldi otsingud.Kui oleks lõpmatult aega siis saaks väga hea configa asja.Kahjuks jääbki asi aja taha,tundub,et garmini tippmudelid on spetsialistidele ja süvahuvilistele,tavakasutaja ei saa kunagi kõike GPS-i ega PC võimalusi ärakasutada.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

03.09.2012 16:39
#4
Tel. +3725073021

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

03.09.2012 18:31
#5
Kunagi ammu olen seda vaadanud ja nüüd vaatasin veelkord.Eks kõikidel navidel ole oma plussid ja miinused.Garmini kasuks otsustasin 2-el põhjusel:eluaegne kaardiuuendus ja lisaprogrammid marsruutide tegemiseks+PC navigaator,siis saab ka läptoppi täpselt nagu navit kasutada.Muidugi lisapõhjus on see,et BaseCampis on üle 20-e registreeritud kaardi ja need tuleks micro kaardile installida.Leidsin interneti avarustest huvitava proge mis võimaldab erinevaid kaarte omavahel convertida.Proge cGPSmapper,hinnalt aga liigkallis.

www.reisijutud.com/book/export/html/2084

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

04.09.2012 23:24
#6
mina kasutan Garminit sest kaardid on seal parimad. Mapsoursi kaudu koostan marsruudi arvutis, otsin ja salvestan POId mida on plaanis külastada ja salvestan kausta nimega nt "2012 Juuni reis". Kui kõik on valmis, siis salvestan seda Garminisse. Väga mugav. Kui nüüd olen tagasi, siis tõmban Garminist salvestatud trackid (teekond) ja salvestan sama kausta. Siis mul on terve reis arvutis, mida saab analüüsida/hinnata, kas Garmin õieti mind navigeeris või mitte ja mille kaudu olin sõitnud, millal ja mis kiirusega. Tracki peale võiks kommentaare kirjutada, et tulevikus oleks kasuks uue reisi planeerimisel.
Miinuses Garminil on suht nõrk traffic funktsioon. Ta muidu töötab lääne Euroopas, aga mitte nii effektiivne kui traffic LIVE. Siin tugev tegija on kindlasti TomTom GO XXX LIVE. TomTom paremini/operatiivsem näitab tee olukorra (ummikud, avariid jne), samas on integreeritud Google Search, mille kaudu saab otsida mida iganes, mis pol kaardil olemas, kasuks ka ilmeprognoosid. Eestis sellest suurt pointi pole aga välismaal kindlasti on.
Lõpuks on tarvis omada mõlemad navigaatorid Garmin ja TomTom, kuna nad kasutavad erinevate tootja kaardid ja kui ühel ilmub mingi viga, siis teisel ei pruugi seda olla.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

05.09.2012 09:35
#7
Tere.
Vanast ajast on jäänud TomTom, täpsemat nime ei mäleta - kenast on asjad ära aetud.
Uuemal ajal olen aga hakanud kasutama 7´´ tahvelarvutit sinna laaditud tasuta Route66 naviga. Kaardid on üsna täpsed olnud, kiiruskaamerad on kenasti peal (kui see kedagi huvitama peaks)ja juhendab eesti keeles.
FIAT SEA P200 `2007
Klubiline 644

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

08.09.2012 15:04
#8
Kuidas saab GoClever-ile IGO peale?Peaks programmi aktiveerima GPS seadmest (IGO ja kaardid on 8GB micro-l).Ei leia menüüst kohta kus näitaks kaarti.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

29.01.2013 13:42
#9
Tel. +3725073021

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

24.02.2015 17:43
#10
Kuna plaanis on oma vana TomTom välja vahetada, siis oleksin tänulik kui oma kogemusi jagate. Kas keegi kasutab spetsiaalset TomTom'i Camperite seadet (mille link toodud allpool), või tavalisse TomTom'i installeeritud Cämperitele mõeldud kaarte? Huvitab millised praktilised eelised on spets Cämperite jaoks toodetud kaartidel? Kämpingute info ka tavaliste seadete huvipunktides. Milliseid teid väldib spets kaart?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

25.02.2015 19:13 - 25.02.2015 19:14
#11
Kaardi infos on kirjas:
A. height, width and weight restrictions on major and interconnecting roads in the following countries:-

Austria
Belgium
Denmark
France
Germany
Hungary
Ireland
Italy
Luxemburg
Portugal
Spain
Sweden
Switzerland
The Netherlands
United Kingdom
and on major roads in the following countries:-

Czech Republic
Finland
Greece
Norway
Poland
Slovenia
Slovakia

Ehk siis nendes riikides välditakse defineeritud auto laiusele, kõrgusele ja kaalule mittesobivaid teid.
Tervitustega,
Arvo
Hymer BMCI 550
Viimati muutis: 25.02.2015 19:14 Arvo.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

26.02.2015 13:16
#12
Suur tänu vastuse eest. Selline info on kirjas jah, aga huvitab kuidas praktikas kujuneb. Näiteks sisestades sõiduauto marsruut Tallinnast Riguldisse, koostab Tom marsruudi läbi Harju-Risti ja Nõva, nagu otsem ja kiirem tee ka on. Cämperi marsruut koostatakse läbi Linnamäe, kusjuures teel läbi Nõva ei tea ühtegi kohta, mis autoelamule ei sobiks. Seepärast huvitavadki reisijate praktilised kogemused.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

26.02.2015 13:56 - 26.02.2015 13:59
#13
Vaatasin et Igo primo pakkus samu variante. Seal ilmselt arvestatakse mitte seda, kas otseselt saab või mitte aga seda, et mugav oleks sõita. Ja kämperi all mõtlevad kaarditootjad ka ikka korralikke kämpereid mitte nagu meie siin vaatame et oleks võimalikult väike ja ökonoomne. :)
Viimati muutis: 26.02.2015 13:59 toto.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

26.02.2015 14:31
#14
Kaarditootjad ei tohiks ise suvaliselt mõelda kui suur kämper on. Navigaatorisse peab ju sisestama väga täpsete juhiste järgi auto täpsed mõõdud ja kaalu ning neid parameetreid peaks ju arvestama, muidu kaob mõte kaks korda kallimat seadet osta. Mugavus ei tohiks olla esmane, sest selge, et suure autoga on mägiteedel ja kitsastes oludes ebamugavam sõita. Kui mugavuse pärast linnadest mööda juhatatakse pole ju reisijale meeldiv ja palju jääks nägemata. Tõesti kitsaid kohti (nagu pildil) ja väga teravaid serpentiine võiks küll vältida.


Lisatud failid:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

26.02.2015 14:51 - 26.02.2015 14:53
#15
Pildil pole tegu ka vist eestiga :) Naagu eelnevalt kaardi andmetes kirjas, siis eestis vist see kämperite arvestus ei tööta veel ka.

Aga tänu sinu postitusele leidsin omal primos ka üles selle koha, kuhu saab sisestada kõik masina täpsed andmed.

Ega siis seal vist muud imet pole kui peaks arvestama neid teedel olevaid laiuse, kõrguse ja massipiiranguid. Ja peeglid ei lähe ju masina laiuses arvesse. :)
Viimati muutis: 26.02.2015 14:53 toto.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

26.02.2015 16:13 - 26.02.2015 16:26
#16
Rolf kirjutas: Suur tänu vastuse eest. Selline info on kirjas jah, aga huvitab kuidas praktikas kujuneb. Näiteks sisestades sõiduauto marsruut Tallinnast Riguldisse, koostab Tom marsruudi läbi Harju-Risti ja Nõva, nagu otsem ja kiirem tee ka on. Cämperi marsruut koostatakse läbi Linnamäe, kusjuures teel läbi Nõva ei tea ühtegi kohta, mis autoelamule ei sobiks. Seepärast huvitavadki reisijate praktilised kogemused.
Ma pole kunagi saanud kasutada TomTomi camperi kaardiga seadet. Kasutanud olen 7X0 ja 9X0 GO seadmeid ja Truck versiooni Euroopa kaarti. Olenevalt navcorest olen kasutanud kas pakiauto või bussi profiili, viimasele siis pannud oma matkaauto mõõdud. Veoauto profiili on liiga konservatiivne. Tegelikult pole mul aimugi kui palju Eesti kaardil seda lisainfot on. Euroopas on juhatanud kenasti, Eestis liigun kohati ikka oma tahtmise järgi, küll navigaator järgi tuleb. Pikematel teekondadel on "sõida läbi" hea funktsionaalsus, kui tahad ikka mingist linnast läbi, mitte mööda sõita (mis on tavaliselt kiirem). Kaarditootjad kannavad hoolt ainult selle eest, et oleks info tee laiuse, kandevõime kõrguspiirangute kohta.
Kuidas teekonda teha, on juba softi (TomTom puhul siis navcore) rida.
Tervitustega,
Arvo
Hymer BMCI 550
Viimati muutis: 26.02.2015 16:26 Arvo.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

26.02.2015 16:22
#17
Pilt Norrast ja lihtsalt näiteks milleks Camperi programmi vaja läheks. Eestis kämperite arvestus ei tööta, aga seda imelikum mille põhjal teise marsruudi arvutab. Tore, kui mingeid arvamusi jagatakse, aga reisile minnes panen kaks navit kõrvuti tööle ja lõplik otsus, millist marsruuti kasutada, tuleb ikka oma peas langetada.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

26.02.2015 16:37
#18
Mulle tundub, et mingil määral arvestab piiranguid ka Eestis, sest ainuke põhjus Riguldi marsruudi muutuseks võib olla suhteliselt kitsas Vihterpalu jõe munakivi sild, kus vastutulija peab mööda laskma. Samas mahub silda vabalt ületama ka suur liinibuss ja reisil sellise takistuse pärast küll ei tahaks marsruuti muuta. :dry:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

26.02.2015 20:51
#19
toto kirjutas: Ega siis seal vist muud imet pole kui peaks arvestama neid teedel olevaid laiuse, kõrguse ja massipiiranguid. Ja peeglid ei lähe ju masina laiuses arvesse. :)

Saksamaal lähevad peeglid laiuses arvesse. Nt kui kiirteel on natuke kitsamaks tehtud ja märk lubab teises reas ainult kuni 2m siis see on peeglist peeglini. saksa autosaated seda minu korda lahanud. Ja mõõdetakse kah seda laiust, aknad alla ja mõõdulindiga.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

02.03.2015 23:41 - 02.03.2015 23:42
#20
Loodetavasti ei tulnud seal Norra kitserajal ühtegi rekkat vastu. Alles hiljuti oli uudis mingist eesti numbriga rekkast kusagil kaljunuki otsas. Väidetavalt kergeusklik navigaatori ohver.
Viimati muutis: 02.03.2015 23:42 meelis.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

03.03.2015 18:33
#21
Meil siin Itaalias on juba paar aastat muugil olnud uus TomTom navigaator Euroopa kaartidega camper ja caravan. Kampingud juba sisse installeeritud ning kaarte voimalik uuendada nii kaua kui aparaat uldse tootab. Hind on aga suht soolane, natuke alla 300 euri. Samas olen nainud muugis ka carmini varianti camper ja caravan ning see oli alla 100 aga rohkem ei uurinud. Ise momendil pole veel raatsinud selle peale raha raisata, kasutan oma vana tavalist tomtomi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

04.03.2015 09:08
#22
Eestis camper ja caravan kaartidega TomTom'i alla 300 ei leia ja võrreldav uus Carmin üle 400. Üllatav, kui mingi võrreldav Carmin sealkandis alla 100. Kuna ise hindan autoga reisimisel TomTom'i, jään sellele truuks. Kohalikke olusid tundes ajab kindlasti asja ära ka tavaline TomTom, kuna ka seal sees enamus kämpinguid ja muid huvipunkte, aga puuduvad cämperite parklad. Eestis ise ka spetsiaalselt camperite seadet ei vaja.
Olen aastate jooksul Euroopas reisides sattunud võrdlemisi täbaratesse oludesse, kuigi väga napilt pääsenud. Meenub üks juhus, kui navigaator juhatas kiirteelt San-Remo linna nii kitsaid serpentiine mööda, et pidin reisikaaslase paluma välja vaatama, kas mahun läbi või mitte. Veel oleks abi olnud Amalfi rannikul reisides. Selle aasta augustis plaanis puhkus veeta Korsika ja Sardiinia saartel ja seal ka minu teada teed oma laiusega ei hiilga. Kuna soovin siiski saartele ringi peale teha ja võimalikult palju näha loodan, et TomTom Go Camper-Caravan teeb reisi mugavamaks. Milliseid soovitusi oskaksid Sina anda Sardiinia kohta?

:unsure:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

05.03.2015 11:37
#23
Ütlen kohe ausalt, et ega ma toda odavat Carminit lähemalt ei vaadanud. Olin kämpingutarvete poes ja seal oli hinnapakkumine midagi nagu 89 euri ning üks kämparimees küsis müüjalt, et kas need on ikka head kaardid camperiga seiklemiseks. Ning müüja vastas, et ta ise kasutab ka oma camperis sama navigaatorit ning töötab hästi. Ehk oli seal midagi peale installeeritud lisaks. Need uued spetsiaalsed on jah palju kallimad. Mul endal on ka juba kaks tomtomi ja nüüd võtan hoogu et osta ka see spetsiaalne. Siit näiteks leidsin päris hea pakkumise: www.campingsportmagenta.com/prodotti.asp?p=1&ppg=1&fid=356&fdescrizione=NAVIGATORI-SATELLITARI-ECOSCANDAGLI&pid=4077&pdescrizione=NAVIGATORE-TOM-TOM-GO-LIVE-CARAVAN-E-CAMPER-EUROPA-45-MAPPE-GRATIS-TELEPASS-CUSTODIA-UNIVERSALE#.VPgf6vmG-dk
hinnaks 269 euri ning kaarte võimalik igavesti tasuta uuendada. 45 riigi kaardid sees olemas. Aga momendil jääb veel kalliks, seda enam et erinevatest foorumitest olen lugenud et nii mõnigi on nende kaartide pimesi järgimise tõttu peaaegu cabrioks muutunud, vaatamata sellele et sisestada saab nii masina kõrgust kui massi. Nii et need on abiks aga oma silm on parim kuningas...
Täbaratesse olukordadesse olen minagi sattunud, nii camperi kui haagisega. Haagisega olen ettevaatlikum, ei roni igast esimesest ettejuhtuvast teeotsast sisse. Eriti hull oli olukord Prantsusmaal nagu saab ka lugeda minu reisikirjast siin foorumis üleval (mnjahhi nime all). Sellest reisist küll juba hulk aastaid möödas, aga sillad olid suurimaks probleemiks ning ka kitsad tänavad. Kõige ohtlikumad on aga eriti siin Itaalias madalad rõdud teede ääres.
Amalfi rannikul olen vaid autoga käinud, kuid ka tolle reisi ajal jätsin auto hotelli parklasse ning liiklesin terve nädala jooksul ainult veetranspordiga. Kamperiga teeks samamoodi, kämpingusse ja ainult paadiga edasi.
Mis puutub aga Korsikasse ja Sardiinia saarele, siis elades küll vaid paarikümne km kaugusel Livorno sadamast, pole ma kunagi nendel saartel käinud. Peamine põhjus kallid üleveohinnad. Sardiinial aga mitmeid kordi on käinud mu abikaasa ja tema jaoks on too perfektne autolõhkumise saar. Teed pidid kehvad olema. Sõltub ka muidugi kuhu minna. Samas tuttavad kamperi omanikud ja haagisega sellid käivad ja kiidavad. Haagisega pidi parem olema Korsika põhjaosa, lõunaosas pidid teed juba hullemad olema. Sardiinia puhul sõltub kuhu minna. Rannikuäärsed teed paremad, sisemaal väga kehvad. Tahtsin sel suvel sardiiniale minna aga ülevedu läheb kusagile 800 euro kanti ning selle raha eest olen juba kaks nädalat maismaa luksuslikus kämpingus. Seepärast jäigi idee katki :-)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Millist GPS navigaatorit kasutada?

25.07.2016 11:18
#24
Olen viimasel ajal üha rohkem hakanud kasutama tahvlit, millel offline kaart ja sisse ehitatud GPS. Mugavus on selles, et Tommide ja Garminite ekraanid on maru väikesed ning kaardil ringi liikuda on kah keeruline. Samas kui ikka terve tahvli ekraan on kaarti täis ning kaardil ringi liikumine on kerge sõrmeviibe, teeb see elu oluliselt lihtsamaks. Vabavarana kasutan MapFactor loodud rakendust Navigator Free.
Muuhulgas laseb see süsteem ise valida, mis riigi kaarte alla laadida, milliseid ära kustutada. Enne reisi kaartide uuendamine WiFi abil on mõne minuti töö ja sõit alaku.
Mul on ka autosse sisse ehitatud navi, mis pidi ulme hea olema (autotootja väide nende kodulehel) kuid fakt on see, et näiteks auto (valmistusaasta 2015) navi eksis Warsawi külje all ära, arvates, et ringtee asemel olen kohaliku külamehe aidas. Samas kui tahvel väga selge ja meeldiva naishäälega juhtis mind parimat võimalikku teed pidi sihtkoha suunas.
Lisaboonus on see, et tahvliga saab WiFi alas uudiseid lugeda, meile saata ja vajadusel ka pildistada/filmida :)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Millist GPS navigaatorit kasutada?

25.07.2016 12:49
#25
Meil ka selle aasta algusest kombinatsioon: korralik GPS toega tahvelarvuti + korralik navigatsiooniseade (täpsust ja kiiret reageerimist vajavates kohtades tahvelarvuti siiski viimast hästi ei asenda, samuti saab navigatsiooniseadmelt muud vajalikkus teekonna infot ning ees olevate teetööde infot). Lisaks tasub autos hoida ikka ka paberil maakaarti.

Autotootjate pakutavatest navigeermisseadmetest ei oska midagi head arvata. Minu arust on nende ekraan sujuvaks liiklemiseks mitte eriti õnnestunud koha peal (konsoolis keskel ja teinekord ka üsna all), pole eriti liiklusohutu. Igal juhul nad ei pruugi küündida paremate GPS-seadmete tasemele, samuti on võimalik nende maksumuse eest osta hulgi korralikke GPS-seadmeid. Kas neil kaardiuuendusedki tasuta on? Minu viimane kogemus autotootja seadmega oli täpselt 10 aasta tagasi ja maksis 37000 krooni ning oli kättesaamisel juba üsna arhailine (GPS töötas DVD plaadi pealt ning kogu juhtimine oli algeline võrreldes tolle aegsete GPS-seadmetega).
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev