Veevärgi vaevad

Veevärgi vaevad

19.09.2011 10:51
#1
Hei,
Suvilas on madalsurve veesüsteem mikrolülititega kraanides. Pump on paagiväline.
Probleem selles, et kui pump veest tühjaks jookseb, siis jääb õhk sisse ning enam käima ei saa enne pumbast väljuva vooliku lahtiühendamist ning pumba korraks töölepanemist. Tundub ka, et voolikutes vajub vesi alla vaatamata tagasivooluklapile ja pump jääb varem või hiljem kuivale, kui paagis veetase on langenud umbes pumba korpuse kõrgusele, kui kõrgel see pump siis iganes juhtub olema. Tagasivooluklapp on kusagil x kohas poole tee peal, pumbast paar meetrit eemal ning 30cm kõrgemal. Aga minuarust ta ei rakendu.

Et mis siin värgis mäda on? Lisaks sellele, et pumba plastkorpust hoiab koos tahtejõust ja superattackist segu, mis võib iga kell lepingu jälle üles öelda :)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Veevärgi vaevad

19.09.2011 11:30
#2
Pumbad ja tagasivooluklapid on siin mitme konkueeriva firma kataloogis saadaval. Pead ainult pumba tootlikust teadma ja saadki ära tellida.

Ise ostsin mõned aastad tagasi saksa ebayst uue Shurflo Druckwasserpumpe 12V 7,0 l/min pumba koos lisafiltriga 50 euro eest (pluss saatmine)

Vähemtuntud firmade toodangut võib sealt üsna odavalt saada, nende vastupidavust ei oska hinnata.

Praeguse süsteemi elus hoidmiseks võid ju teha ka lihtsama lahenduse. Kas panna odavam sukelpump paaki, kui paagil peal puhastusava kork on , või siis enne pumpa kolmik ja kraan. Sinna otsa ülesse aga nõu, kuhu saad vett sisse valada. Kui pump õhu vahele võtab, avad kraani ja lased pumba imipoolele otse vee peale.
Bussisõit kaitseb keskkonda

.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Veevärgi vaevad

19.09.2011 22:49
#3
Noh, õigupoolest oleks mu soov teada saada, kuidas oleks "õige". Kas ja kuskohas peaks asuma tagasivooluklapp või klapid, näiteks? Kas kellelgi on pumbaga veel sarnast kala olnud? Jne.
Kataloogidest olen igasugu vigureid leidnud, aga enne probleemile rahakotiga lapiti virutamist eelistan ikka aru saada, miks, kuidas ja kuipalju. B)

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev