Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

24.08.2016 14:55
#1
1 aasta jäi talveveetmisega vahele, kuid nüüd stardime plaani kohaselt 10.septembril taas Hispaaniasse, Caravaning La Manga. Koht on broneeritud - M111, et kui juhtute sinna kanti, siis teretulemast.
Esialgsed plaanid on teekonnal külastada mõningaid ilusaid kohti nagu Moseli jõe org, Black Forest, Trojes, Pyla düünid (105m kõrged ja 2,7km pikad), San Sebastiani kant jne.
Kindlasti edaspidi kirjutan meie sõidust ja kämpingu elust lähemalt.
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev, kaminahi, Ai, tohoh

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

08.09.2016 12:56
#2
Edu reisiks! Satun harva lehele, aga loen teie postitusi suure huviga!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

19.10.2016 22:28 - 19.10.2016 22:38
#3
Esiteks on meie koht nüüd M105.
Oleme kohal nüüd juba neljas nädal ja harjunud siinse eluga.
Aga alustan meie teekonnast La Mangasse. Kodus olles oli meil mõte uuendada oma karavani telki, kuna see kerge telk tegi meile probleeme kõvemate tuultega ja oli ka natuke kannatada saanud. Oli plaan võtta selline suur telk, mis on sama suur kui karavan ise, kuid õnneks ei müüdud meile uut telki meiepoolt pakutud hinnaga ning pärast kasutatud telgi proovimist saime aru, et nii suurt ei ole meile üldse vaja. Otsustasime OBELINK poes müüdava OXFORD2 heaks ja õigesti tegime, kuna see on kõigi hooaegade telk ja iseseisev, mis on ühendatud karavaniga ainult telgimaterjali kaudu. Väga hea tugev metalltorudega konstruktsioon ja ei ole nii suur, et võtaks ära ruumi meie platsil. Suurus on 2.40x2.80. Nii siis sõitsime läbi Wintersvjiki OBELINK karavanitarvete poest ja see pood on külastamist väärt. Väga suur pood, kus meie eksisime paar korda ära ja kaupa on nii palju ning sellise hinnaga, mida kusagil mujal euroopas ei ole. Kui on midagi vaja, siis saab tellida ka interneti kaudu, eelmise telgi tellisin. Siin link: www.obelink.eu/
Kämpingus olime: Camping - Klompenmakerij ten Hagen www.hagencampklomp.nl/ , Winterswijk. Muidugi euroopas kasutame ACSI kaarti.
Edasi oli plaan veeta mõni päev Moseli jõe kandis, kuid kui sain aru, et soe aeg on möödas, siis võtsime kohe suuna lõuna poole. Järgmine peatus oligi Camping Municipal de Troyes www.troyescamping.net/welcome-camping-troyes.html . Troyes linna kämping on hea ja ruumikas, ei olnud vaja isegi karavani lahti haakida.
Sealt aga oli eesmärk külastada kõrgeimaid ja suuremaid düünisid ning see oli Pyla Sur Mer, kämping Panorama du Pyla. Väga ilus koht männimetsa all ja tõeline puhkuse koht. Liivadüünid on ~100m kõrged ja ~3km pikad. Kogu kant on tõeline puhkuse paradiis paljude kämpingute ja parklatega mere ääres. www.camping-panorama.com/campsite-france-arcachon-basin.html







Edasi sealt juba Hispaania ja Albarracin, www.campingalbarracin.com/en/



Tõeliselt ajalooline koht, tasub külastada. Me ei jäänud kauaks, kuna olime juba väsinud ja soovisime kiiremini koju - La Mangasse jõuda.
Nüüd oleme siin ja naudime oma elu 2 mere ääres koos uue telgi, heade söökide, veinide~1euro pudel, karaokeõhtute ja vastupandamatute kaubanduskeskustega. Lisaks karaokele on siin tantsuõhtud esinejatega, diskod, bussiväljasõidud ja palju muid tegemisi, kui ainult ise soovid. Ega kõikjale ei jõua.







Viimati muutis: 19.10.2016 22:38 Valdur.
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev, kaminahi, tohoh, Priit Peljo, Pikk, merile, PennoPuusepp

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

29.11.2016 16:24
#4
Oleme nüüd juba üle 2 kuu kohal ja ilmad on küll olnud head. 2 korda on tulnud selle aja jooksul tõsist vihma ja paar päeva puhus ka tugevam tuul, ilmainfo järgi nii 12-13m/s.
Meil oli söögitegemiseks elektrilise pizzapannile lisak ka elektripliit, mis sai ostetud mitu aastat tagasi ja sellel sai rohkem sööki soojendatud, kui valmistatud. See aga, kui kaua see võtab aega ja loomulikult elektri kulu (meil ju 6kwh päevas tasuta elektrit) pani otsustama pliidi vahetuse kasuks. Uurisime millise kasuks ja kust osta, kui leidsime IKEA poest Murcias väga hea ja odava induktsioonpliidi TILLREDA, hind 45eur. IKEA netist saab vaadata. Kui ei vaja teda moment ja segab laua peal, siis saab ta riputada ka konksu otsa ootama oma tööjärjekorda.
Meile meeldib see kämping, kuna kui on probleeme, siis need lahendatakse kiiresti. Meil oli hekk natuke liiga kõrge talvise aja jaoks, sest varjab päikest. Lähed receptionisse ja teed tellimuse ning järgmine päev tullakse ja lõigatakse madalamaks. Kruusaga kaetud platsil olid madalamad kohad, kus suure vihma ajal tekkisid loigud ja ka meie telgi all. Tellisime kruusa ja järgmisel päeval tuli traktor kopatäie kruusaga ja lasi meile nii palju kui me soovisime. Ajasime pärast sinna laiali, kus probleem oli ja nii on siin kõigi asjadega, lahendatakse kohe ära.
Natuke saab infot meie tegemistest ka minu fb lehel:
www.facebook.com/valdur.lehtla
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

15.12.2016 18:57
#5
Mis see püsiinternet seal maksab ja palju mahtu annavad kuuks ajaks?
Eestist saaks kaasa osta kõige odavamalt 15 €+km 1 GB mahtu, arvestus kalendrikuu kaupa tähendab, kui vahepeal kalendris kuu vahetub, siis hakkab arvestus ja maksmine otsast peale. Muidugi, kui võrrelda neid numbreid Eestist Hispaaniasse sõidu kuludega, siis poleks nagu sellel ökonoomitamisel suurt mõtet aga lõpuks loed ikka raha.
Kodus kulub meil ligi 100 GB/kuu aga eks reisil olles tuleb vähem internetis olla.
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

16.12.2016 17:26
#6
Kahjuks ei oska selle kohta midagi öelda, kuna kasutan siin ise ainult WIFI-t. Enamus kämpingutes on see olemas ja siin veel saab tellida koos ruuteriga WIFI ja oma mastiga. Kiirus 6kbps ja kuutasu on 23 euri.
Üldist kämpingu netti ei taha kasutada, kuna õhtul, kui rahvas on toas ja internetis, jääb kiirus väikseks. Nii vaatan ka telekat neti kaudu smartboxiga. Kõik jookseb ilusti (kõik maailma kanalid ja TV3 ka), väljaarvatud ERR-i kanalid, nendel vist server kehva.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

17.12.2016 14:11
#7
Kas ERR kanalitel mitte mingid regiooni piiranguid pole? Või osadel saadetel vähemalt. Kõik Eesti ja osa Soome kanaleid on siin: clubet.info/
Sellest on juttu siin: trip.ee/foorum/uldfoorum/eesti-televisiooni-kanalid-uks
FIAT SEA P200 `2007
Klubiline 644

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

18.01.2017 22:21
#8
Valdur ja Maria, tore oli teid näha. Loodame, et ilm läheb ikka soojemaks. Jõudsime Fuengirola piirkonda Cabopino kämpingusse, siin täna ainult 7 kraadi sooja aga eile oli olnud nagu "tashkent".

Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Lisatud failid:

Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Pikk

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

29.01.2017 20:54
#9
Olen nüüd siin talveajal õhtuti seda vaipa kasutanud, kuna põrand kipub karavanis külm olema. Paned jalge alla ja ongi soe olemine ning ainult 40W energiakulu. Soovitan, kui jalgealune külm või vaja jalanõusid kuivatada.

kvaliteetkliima.ee/tootekategooria/soojus/elektrisoojendusega-vaibad/
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Priit Peljo

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

13.05.2017 18:22
#10
No nii, nüüd juba 3 päeva kodumaal ja ilmad just kiita ei ole. Aga saame hakkama, kuna ainult neli kuud siin ja siis tagasi. Koht on juba broneeritud.
Nüüd aga natuke infoks. Tagasiteel tulin läbi Rootsi, kuna käisin tütrel külas ja sain üllatuse rootsis Haverdal kämpingus. Kasutan juba aastaid ACSI kaarti ja valinud ühe öö peatuseks Haverdali kämpingu, sain päris kalli ööbimise. Nimelt receptionis öeldi, et ACSI kaart (19euri öö) ei piisa ja peab ostma veel ühe kaardi - Camping Key Europe card, mis maksis 16euri. Ütlesin, et mul on juba üks kaart, no kus sellega, peab olema ka teine ja nii tuli mul ühe öö hinnaks 35euri. Kirjutasin täna nii ACSI-le kui ka Camping Key Europe-le oma pretensiooni, eks vaatab, mis vastatakse.
Sain nii aru, et kui tahad peatuda ükskõik millises Rootsi kämpingus, peab sul olema ka Camping Key Europe card.
Nii et arvestage sellega, kui olete sealpool liikumas. Sama võib ka olla mujal, kus ollakse liitunud sellega. Siin koduleht: www.campingkeyeurope.com/en

Nüüd veel üks raharöövel: Saksamaal Ostsee kant. Läksin Rootsi Puttgardeni kaudu (praamiga) ja peatusin kaheks ööks kämpingus Stieglits. Miks kaheks ööks? Mul oli tellitud oma LMC jaoks üks jupp sealsest esindusest, mõtlesin et hea koduteel järgi minna. Kämpingu hind tuli 17euri päev, kuid sealkandis on niinimetatud turismimaks ja see on päris imelik. Kirjas on, et kui lähed kas kämpingusse, hotelli või mujale ööbimispaika, maksad lisaks hinnale 2euri inimese kohta päevas seda turismimaksu. Nii tuli mul lisaks 2 päeva ja 8euri. Muidugi saksamaa kämpingutes on enamikes ka dushi all käimine tasuline - 1 kord vee eest 0,50euri inimene. Nii oligi 2 päeva ja 44euri.

Muidu oli kodutee normaalne, käisin läbi jälle Hollandist karavani poest Obelink. Sügisel, kui seal käisin ei jõudnud kõike üle vaadata. No euroopas teist sellist poodi ei ole oma kaubavaliku ja hinndade poolest. Kui olete sealpool liikumas, tasub läbi sõita ja kindlasti ostate midagi, kasvõi tualeti keemiat, mis on palju odavam seal.

Oma eluga La Manga kämpingus olin väga rahul, ei mingeid lisakulusid - 9,45euri päev ja kõik! Ja igav seal ei hakka, iga päev on midagi, kui jõuad ja tahad osa võtta. Koht on mul järgmiseks talveperioodiks broneeritud ja see on M099.
Alati, kui jõuan prantsusmaalt saksamaale, peatun Tunisee kämpingus.
Kui minek või kodutee on Poola kaudu, siis Berliini juures olen kämpingus Campingplatz Jägerbude. Normaalne koht.

Kui on mingeid küsimusi minu talve veetmise kohta, siis võtke aga ühendust. Saan jagada oma kogemusi, et teha vähem möödalaskmisi.
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Priit Peljo

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks Hispaaniasse kämpingusse La Manga.

13.05.2017 19:12
#11
Suvel lubati paaril päeval soojemat ilma ka ehk elad sügiseni üle. Tere tulemast koju.

Jägerbude - isegi sattusime sinna eelmise aasta jaanuaris üheks ööks. Jäi positiivne mälestus. Olime ainukesed.

Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Lisatud failid:

Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: jurmarts

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev