Tarvastu

Tarvastu

09.02.2011 13:10 - 09.02.2011 13:51
#1
Nii, limkide alla sai küll vähene info, aga tutvustav jutt ei mahtunud ära. Ööbimiseks sobib Tarvastu polder. See asub Võrtsjärve läänekaldal. poldrile viib värskelt tolmuvabaks saanud tee. Poldril on vaatetorn ja kanal, koos korraliku ranna ja muulilt paadi sisselaskmisvõimalusega kanalisse. ülerahvastatud aeg on tavaliselt juuli 2 esimest nädalat, kuna siis toimub seal Tartu jahtklubi Merikotas suvelaager. Autole, paarile on ka siis seal ruumi.
reinufoto.wordpress.com/?s=tarvastu
Kui tegevust jagub seal juba igaks aastaajaks. Kalapüüda, pildistada, ujuda, minna purjeka, lauaga peale. Loehga on algajal raske, kuna rannajoon on kehva. Otse idast sisse puhuva tugeva tuulega on uppuva lauaga ka keeruline peale saada.
Poldri areng:
pilt.delfi.ee/album/152881/?page=1
pilt.delfi.ee/album/149163/?page=1
Ja üks päevane kiire jalutus poldri maisematel aladel:
pilt.delfi.ee/album/99721/?page=1
Lisaks on ka muid vaatamis väärsusi. Nagu näiteks Ennuksemäe metsavendade punker, mis on värskelt renoveeritud, seal on ka ööbimis võimalus. Kuus inimest mahub punkrisse ööbima.
pilt.delfi.ee/album/195057/
toidu algosakeste pärast ei pea ka väga muretsema, kuna on avatud päris suur ja uus Konsumi kauplus.
Suislepa mõisahoone, kus tegutseb kool. Asub õhne jõe kaldal. Sealt mõisast on pärit ka kuulus õunasort Suislepp. Siis on seal lähedal rääma jäänud õigeusu kiriku kompleks. Patriarhaadile tagastatud, aga seisab nukras olekus. Siis Kärstan mõisahoone, kus on samuti kool praegusr sees. Kärstna kabelimägi.
wapedia.mobi/et/K%C3%A4rstna_m%C3%B5is#Anrepite_suguv.C3.B5sa_kabel_ja_Anrepi_l.C3.B5vi

wapedia.mobi/et/Anrepi_l%C3%B5vi

Siis Tarvastu Ordulinnuse varemed, mis asuvad kohe Mustla külje alla. Sealt on pärit ka Viljandis olev rippsild.Tarvastu mõisa piirituseköök ja viljaait. Tarvastu kirik, maa kirikutest kõige kõrgema torniga.
wapedia.mobi/et/Tarvastu_ordulinnus
Siis on võimalik veel Kitsi külas üles otsida laikivi, kus on tehtud kõigile tuntud laul: Mul meelen kuldne kodukotus ......
Ei tule esimese hooga rohkem meelde.
Aga kurb on see, et kesk eesti kohana jääb see kant enamiku inimeste teedelt väga kõrvale.
Viimati muutis: 09.02.2011 13:51 Rein.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev