Taas talveks 2018-19 La Manga kämpingusse.

Taas talveks 2018-19 La Manga kämpingusse.

08.10.2018 16:33 - 08.10.2018 16:34
#1
Tere siit La Mangast.

No nii, oleme olnud nüüd kodust ära juba kuu aega ja lõpuks saan kirjutada meie siiasõidu kogemustest.
Meie siiasõit möödus siis järgmiselt:
1. peatus teel oli siis Leedus just enne Poola piiri:
Baltic Petrleum Gas Station - bensiisnijaam, kus oleme peatunud juba mitu korda

Sealt edasi juba läbi Poola Bautzen-isse ja kämping on:
Natur- und AbenteuerCamping - väga hea peatuskoht, kuna ei ole suurest teest kaugel ja kui tahtmine linna peale minna, siis ainult 1,5-2km. Ka meie alatine peatus.
Järgmiseks olin valinud kämpingu: Campsite Frankenhöhe Schillingsfürst
Hea peatuskoht Baierimaal.

Edasi aga tulid probleemid. Märkasin, et karavani üks ratta velg oli tuline ja tuli välja, et pidur istus peal. Ka käsipidur ei töödanud normaalselt ja ju see oli juba varem vigane.
Teadsin, et on olemas selline LMC esindus-töökoda:
Kfz-und Caravan-Service LMC

See jäi mele tee peale ja otsustasin sealt läbi sõita. Teel oli 2 tunnine seismine (34kraadi sooja) tänu kiirteel toimunud avariile ja jõudsime kohale pärast kella 3.
Fantastiline teenindus, kus 2 meest, mehaanik ja juhataja tegelesid meie karavaniga ja tegid selgeks, et piduri trossid on kinni. Muud polnud teha, kui tellida uued ning need pidid ära toodama öösel. Nii panid nad meile koha kinni lähedalasuvas kämpingus, mis oli täis ja juhataja andis oma kaardi, millega pandi meid teiste karavanide vahele.
Hommikul kell 9 olime taas teninduses ja siis kulus 1tund ja 15minutit trosside vahetamiseks ja pidurite reguleerimiseks. Üllatus oligi reguleerimine, kuna pandi karavan nn. stendi ja kontrolliti ja reguleeriti, et mõlemad rattad pidurdaksid ühtlaselt, mida näitas ka ekraan.
Fantastiline töö ja kvaliteet ja remondi hinnaks tuli 150euri.
Siis sõitsime edasi ja järgmine peatus oligi Prantsusmaal:
Municipal Camping de Lyon - nüüd siis teist korda seal ja meile meeldib, kuna lähedal ka kaubanduskeskus ja teest mitte väga kaugel.

Nüüd ootas juba Hispaania, kuid see oli päris probleemidega teekond
Nimelt oli kiirteel jälle suur avarii ja nii seisime taas 2 tundi 34 kraadises kuumuses ning kui sealt lõpuks minema saime, tegime peatus ühes parklas.
Kui käivitasin uuesti autot, siis pagan see ei käivitunud, kuna aku oli tühi. Olime rekkate juures ja neilt käivitust ei saanud, kuigi ühed Tshehhid proovis tuld anda aga ei läinud. Võibolla panime juhtmed valesti peale. Mulje oli, et see ei ole aku viga, kuna starter ei teinud midagi, kostus ainult üks kliks
No aga mul oli ju leping üleeuroopalise autoabi pakkumise firmaga "Roheline Laine" ja võtsin nendega ühendust. Helistasin ja öeldi, et võtavad oma partneriga ühendust ja tullakse appi. Ootasime peaaeugu tund aega ja helistasin uuesti. Siis küsiti, et kas meiega ei olegi kontakti võetud ning lubati uuesti ühendust võtta. Ootasime edasi ja järgmise kõne ajal räägiti, et nende partner ei saa appi tulla, kuna tasulisel teel olev parkla pidi olema eramaa ja nemad ei tohi sinna tulla. Helistage 112 ja nemad veavad teid kuhugi ära ning siis tulevad teised juba appi. Olime juba suhelnud selle Rohelise Lainega mitu korda ja oli kulunud juba 4tundi ning siis helistasin 112. Sealt öeldi, et näeme, kus olete ja läheb umbes pool tundi, kui tuleb abi. Kulus umbes 20minutit ja suusr treiler tuli kohale ja proovis ka tal oleva käivitajaga käima panna ja kohe läks. Ütles, et nüüd on vaja natuke sõita, et akut laadida. Nii kaotasime üle 4 tunni mingi tobeda ootamise peale. Muidugi läks see kutse maksma 187euri aga saime ju abi. Sain aru, et tasulisel kiirteel olles sa mujalt abi ei saa, kui ainult 112-st.
Siis läks tee juba edasi ja hispaaniasse jõudes magasime ühes bensiinijaamas 4 tundi ning õhtuks olime juba kodus-La Manga kämpingus.
Siis juba kohal olles läksin juba mulle tuntud La Manga töökotta ja lasin vahetada ka aku ära.
Selgus, et aku oli ikka väga-väga vana. Kõik oli tore, kui ühel päeval hakkas aga tuli näitama, et generaator ei lae ja sain akuga sõita taas töökotta. Tuli välja, et generaator on vaja vahetada ja saigi tehtud. Loodan, et nüüd on korras, kuna see aasta sai juba kodus auto korda tehtud.
Niis siis on meie telveaeg alanud!

Lisatud failid:

Viimati muutis: 08.10.2018 16:34 Valdur.
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev, Priit Peljo, TURIST, Berta

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks 2018-19 La Manga kämpingusse.

08.10.2018 17:56
#2
No siis seiklust küll, jääb kauaks meelde.

Head talvitumist!
Klubi Eesti Karavan liige nr 652

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks 2018-19 La Manga kämpingusse.

08.10.2018 22:04 - 08.10.2018 22:07
#3
Väike akulaadijat toitev generaator ei ole kallis ega raske. Aga sellest on suur abi. Minu motoks on, et rehvid ja aku peavad olema korralikud. Nende õnnetusest tõuseb palju häda.
Jaksu matkale!
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 08.10.2018 22:07 kaminahi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Taas talveks 2018-19 La Manga kämpingusse.

09.10.2018 00:28
#4
Olen selles Kandeli karavanitöökojas mitmeid kordi käinud.
5 km eemal on maamaja, kus me igal aastal mõned päevad puhkame.
Midagi remontinud pole, pigem nipet-näpet pudinaid vaja olnud.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev