Keukenhofeni lillepargis

Keukenhofeni lillepargis

05.04.2010 00:07
#1
Hiline kevad Kesk-Euroopas on ka sellele suurepärasele pargile oma jälje jätnud. Kuigi kõik on valmis- murud külvatud, lilled istutatud, purskaevud purskamas ja kauplused - kohvikud samuti töötamas, ning isegi hulgaliselt külastajaid vaatamata jahedale ja vihmasevõitu ilmale, on üks suur puudus - pole veel päikest ja vajalikku soojust, et park kogu oma ilus avaneda saaks.
Viibisime seal eile - mulje jäi nagu alati suurepärane.Minu selleaastaseks lemmikuks oli tulp nimega Armani. Kuigi kogu oma värvilises mitmekesisuses on park ilmselt alles 2-3 nädala pärast, on katusealustes paviljonides lillerõõmu küllaga.
Kellel sinnapoole asja - Keukenhofeni lillepark (Holland) asub paarkümmend kilomeetrit Amsterdamist Lisse linnakese külje all. Matkamajaga saab probleemideta pargi kõrval parkida, hinnaks 6 EUR-i. Kas seal ka ööbida saab, jäi meie poolt järele proovimata, olime paar ööd paigas Keukenhofeni lähedal Sollasi kämpingus. Lisaks suurepärastele tulpidele, nartsissidele, hüatsintidele, orhideedele ja paljudele muudele värvilistele õitele lillepargis on võimalus nautida ka suurepäraseid Hollandi jalgrattateid. Ilmselt ei valeta, kui tõden, et jalgratturisse suhtutakse Hollandis lugupidavamalt kui autoga liiklejasse - nii on parkimistasud autodele linnades kõrged, samas jalgrattateid kõikjal ning rattaga saab kõikjale.
Muide, selleaastane pargi deviisi on `´with love from Russia`` - selle väljendiks Baaba-Jagaa kanajalgadel maja, tikandkaunistusega lubjaviltidesse paigutatud lilled ning külgkorviga mootorratas M.
Park on lahti mai keskpaigani. Kel huvi taoliste asjade vastu, soovitan külastada. Pilet 14 EUR-i. Lisainfot www.keukenhof.nl

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev