Portugal-Algarve regioon

Portugal-Algarve regioon

28.03.2010 11:52
#1
Sai nüüd läbi see kevadine nädal Portugalis. Kuidagi jahedaks jättis... Ei tea, kas asi oli ilmas või milleski muus aga mingeid erilisi emotsioone ei tekkinud/jäänud.:huh:
Inimesed nagu inimesed ikka, maastik madalat taimestiku täis. Mõned üksikud hõredad "kuusepuud", palmid, küpressid.
Ainus, mis nagu muljetas olid rannad. Kõik absoluutselt erinevad, samas sarnased ja korduvad.
Sõitsime Faro-Albufeira-Sagres-Lagos-Albufeira.Vahemaad olid väikesed, vahepeal ei saanudki aru, kui üks linn lõppes teine algas. Samas oli üpris palju teeremonte ja sõidutempo aeglane. Kõik linnad ja asulad olid sarnased, et mitte öelda identsed.
Sõitsime ka Albufeira-Faro-Tavira-Vila Real St.Antonio. Mõtlesime, et käime sipsti Hispaanias. Kahjuks kulus sõidule pikem aeg, kui me arvasime ja meil poleks jäänud aega Hispaaniat avastada. Viimati mainitud linnast oleks saanud praamiga üle jõe. Auto oli 5, inimesed 1.50 eurot üks ots. Praam liikus iga poole tunni tagant, kuid viimane tagasitulev praam väljus Hispaania poolelt 18.30. Kiirteed mööda oleks ka saanud, kuid kuna meil puudus vastava riigi liikluskindlustus ja me polnud kursis kiirteedemaksudega otsustasime mitte minna.
Üldine eluolu oli võrreldav meie hinnatasemega. Hirmutavalt odavad olid kohalikud veinid-liiter maksis 49 eurosenti. Turul oli kala kallim, kui liha. Täpselt nagu meil. Müüdi oliive, apelsine, tigusid, mandleid, porgandit- mida iganes. Samas oli suuremate linnade ostukeskustes tehaste outletid (Nike, Clarks...), hinnad kordades meie omadest odavamad.
Paaris kohas teeääres oli ka silt kämpinguplatside kohta, kuid enamuses viitasid sisemaale. Võib olla olid osad viidad teeremontide käigus lihtsalt kaduma läinud?
Kesk- ja vanalinnades(osades) saab liigelda ainult jalgsi. Tänavad on nii kitsad, et ma ei suudaks sinna jalgratastki parkida. Tasulist parkimist kohtasime ainult Portimaos ning kuidas ja kuhu maksma oleks pidanud jäigi arusaamatuks.
Ainus tõeline emotsioon oli nö "maailmalõpp". Kaljune neem keset ookeani, võimsate tuulte meelevallas. Madal ja maadligi taimestik, sügavikke trotsivad kalamehed, kohe-kohe vette varisev majakas.
Kõik see võis kunagi ennemuiste tõesti jätta mulje, et enam edasi ei saa ja ongi maailmalõpp käes.
Rannikult tegime põikeid ka sisemaa poole. Silveses oli suur kindlus. Punasest liivakivist, võimukalt üle linna valvav. Kindluses endas aga muuseum.
Sikasaka läbi mägisema piirkonna jälle rannikupoole sõites jäid mõlemale poole teed apelsini, sidruni ja oliivikasvandused. Teed kitsad, kurvilised ja järsud. Nõrgema südamega inimestel kipub vägisi toit üles tulema:)
Ookeanivesi oli jahe, vette said minna ainult karastunud põhjamaa inimesed. Veepargid kõik suletud, avamisajaks mai.
Dzonn,lase vesi välja!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Portugal-Algarve regioon

02.04.2010 19:56
#2
Sohk ka just tagasi Algarvest. Paraku tuli meil seal matkaautoga käia. Ilm oli kehva(jutt käib märtsi algusest)
Sõitsime ranniku nii matkaauto, kui ATV-ga läbi ning põgenesime parema ilma lootuses Marbellasse. Otsus osutus õigeks. Kahjuks varjutas päikest pidevad tehn. jamad:
Atv-l purunes rihm, mis mul õnneks kaasas oli, autol 2 rehvi ning lõpuks õnnestus põhja pool Bialstocki paak tühjaks sõita. Sellest hoolimata pole me reisimisest loobunud ja plaanis septembrireisiks juba tehtud.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev