Suusatamas Vogeesides (FRA)

Suusatamas Vogeesides (FRA)

22.03.2010 23:22
#1
Läinud nädalavahetusel sai veedetud suurepäraselt aega Prantsuse suusakeskuses La Bresse Hohneck, mis pole väga kaugel Strasburgist. Lund oli palju, külma kah mõni kraad
ja rajad heas korras, saime täiega kaifida - on ikka kihvt küll, kui allasööstes tunned kuidas õhk tahab riideid seljast ära tõmmata !
Kuna oleme suhteliselt algajad matkamaja kasutajad, siis pea igal reisil avastad midagi uut ja saad uusi kogemusi. Nii ka seekord. Jõudsime peale ca 500 km läbikihutamist meie praegusest elukohast Belgias õhtul kella kümneks kohale. Mäejalamil, kus paljude matkamajade vahele end parkisime, avanes suurepärane pilt - valgustatud trassid kõrgelt alla laskumas, särav lumi ja mõned suusatajad.
Keerasin gaasiballoni kraani lahti (vahel igavlev politsei kontrollib, kas sõites on ballon ikka kinni keeratud), tegime ühe vin chaud`, et tuleks hea uni ja saaks hommikul varakult mäele. Kuid display andis märku, et ``gas out``. Kummaline, kuna sai just äsja täis balloon vahetatud, ning nii pliit kui ka külmik töötasid rõõmsalt gaasi pealt. Sai automaatikat igatpidi klõpsutatud, juhendeid ja muid kaasasolevaid õpetusi loetud, kuid Alde küte tööle ei hakanud. Kuna olime üsna väsinud, sai paksemad tekid peal võetud ja lahenduse otsimine hommiku peale lükatud. Kui seitsme paiku sügavast unest ärkasime, oli väljas -8 ja majas +2.
Alateadvus oli sellel eriti jahedal ööl kõvasti tööd teinud, nii et ärgates taipasin kogu elektroonikasüsteemile restarti teha. Ja küttesüsteem hakkaski kohe tööle !
Siit siis mõned järeldused:
hommik on tõepoolest õhtust targem, probleemi lahendused on enamasti ühe nupulevajutuse kaugusel ning külm õhk mõjub mõttetegevusele ergutavalt.

Peale selle vahejuhtumi edukat lahendamist, peale tõsist ``tööpäeva`` mäel, kuuma dussi majas ja kodust õhtusööki oli väga mõnus aknast valgustatud mäge vaadates Vivaldi ``Aastaaegu`` kuulates hõõgveini nautida !

Meeldivaid elamusi kõigile Teilegi

Ants ESPRIT 6840

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Suusatamas Vogeesides (FRA)

22.03.2010 23:50
#2
Et politseil tulevikus midagi kontrollida ei oleks, võib paigaldada vastava gaasikraani.

Gasregler SecuMotion

Sellega on lubatud gaasiseadmeid kasutada ka sõidu ajal.
www.reimo.com/de/75330-gasregler_secumotion_30_0_8_rvs8/

Edasimüüja leiab siit foorumist.

Enda rahustamiseks võib panna vahele ka elektrilise klapi.
www.reimo.com/de/75134-gasfernschalter_1_2_flaschen_anlage_8mm/
Bussisõit kaitseb keskkonda

.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev