Teemaksud ja nende tasumine Euroopas
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
Re: Teemaksud ja nende tasumine Euroopas
21.06.2017 18:42Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
21.06.2017 19:48Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
21.06.2017 20:25toto kirjutas: Aga siis varu aega, mingi riigi tundmaõppimiseks ja ringivaatamiseks on ok sõita kõrvalteedel aga edasijõudmiseks ikka ei kujuta ette, sõita mööda kõrvalteid ja pole mingit põhjust neid tasulisi teid karta.
Hispaania puhul põhjast lõunassse sõites läheb tasulise tee kõrval tasuta kiirtee ning ei tule erilist ajavahet aga on suur hinnavahe - milleks maksta selle eest sadu eurosid? Pealegi on kütus tasulise tee ääres oluliselt kõrgema hinnaga. Sama kehtib ka Prantsusmaa kohta vähemalt sellel trassil, mida ma näitasin ja tegelikult ka sellel trassil, mis läheb Barcelona suunas (see aasta ära proovitud). Tallinn-Marbella tuleb ikka 5 päeva. Boonuseks veel ilusad vaated ja sõidu rutiini vähendamiseks mõned väiksemad kohad.
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- mõmmi
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
21.06.2017 22:31Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- Ivar Kalev
-
- Pole saidil
- Moderaator
-
22.06.2017 00:09mõmmi kirjutas: Isiklik arvamus teemaksudest.Kui tahan riiki kiiresti läbida kasutan ainult tasulisi teid,kui ringi vaadata siis muid teid .Tasulise tee plussid on suur ajavõit,väiksem närvikulu,veidi väiksem kütuse kulu (saab sõita ühtlase kiirusega).Miinuseks on see,et vaadata pole midagi ainult sõida.Minu reis näeb välja nii:kuni Warsavini on 90km/h edasi läheb lõbusamaks kuni Saksamaani 140km/h,Saksamaa ja Sveits 120km/h,Prantsusmaa 130km/h.Kõrval teedel vaevalt nii kiiresti saab.Teemaks oleneb ka kindlasti autost.Kuna reisin Plymouth Grand Voyageriga siis maks on sõiduauto tariif,ilmselt suurtel matkaautodel on suurem maks.
Siin vahe ongi enamus on matkaautod ja kiirteel ikka kiirus 90-100 (mõnel rohkem, isegi olen sõitnud 140 aga kütusekulu kasvab kiiresti ja ajavõit puudub kuna peab tihemini tankima - 1 kord katsetasime nii, teised jõudsid õhtul ainult paar-kolmkümmend minutit hiljem, täitsa mõttetu oli mul kihutada).
- ferdinand
-
- Pole saidil
- Kogemustega foorumlane
-
22.06.2017 00:40Eks peamine mõjur ongi eelarve, sadu eurosid ainuüksi teel sõitmise eest kuidagi maksta ei taha. Kuna sihtkoht on teadmata, siis seetõttu infot uuringi. Oluline on ka, et gaasitanklad peavad kogu aeg saadaval olema.
Praegu tundub küll, et esimeseks korraks liiga kaugele sõitmist plaanida ei maksa, eks ma hakkan alternatiivse trassina Läti-Leedu-Poola vaatamisväärsusi uurima ja lõpuks piirdun ikkagi ida-virumaa ja võrumaaga.
Lihtsalt selle põhjal, kui palju ma nüüd infot leidnud ja lugenud olen, tundub, et liiga keeruline ja riskantne on see välismaale minek tänapäeval. 90'ndatest on olemas mõningane kogemus venemaa sõitudega, tundub, et see oli ikka tükk maad lihtsam, ei mingeid tasulisi teid või autos magamise keelde. Samuti olen koos reisiseltskonnaga tulnud 96'ndal vahemere äärest sõiduautoga, tollal ei olnud küll mingeid probleeme tasuliste teedega või autos ööbimise keeluga. A eks aeg oli siis natuke normaalsem ka veel.
- Vamm
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Rändaja
22.06.2017 04:31Nr 745
- Illar
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
22.06.2017 07:08Ei taha nüüd sarkastiline olla, aga kui täna, mil Euroopas reisimine on lihtsam kui kunagi varem see ikka vastuvõetamatult keeruline tundub olema, siis on ehk tõepoolest targem lennukiga reisida...Lihtsalt selle põhjal, kui palju ma nüüd infot leidnud ja lugenud olen, tundub, et liiga keeruline ja riskantne on see välismaale minek tänapäeval.
Klubi Eesti Karavan liige nr. 700
Illar Algma
EuraMobil 2004
Tel: 5072560
Tallinn, Kristiine.
- tohoh
-
Teema autor
- Pole saidil
- Vana tegija
-
22.06.2017 07:37Ainuke keeruline asi on teelt eksimine - aga siin uuendatud tarkvara elektroonilisel abilisel abiks.
Klubiline 644
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
22.06.2017 09:09 - 22.06.2017 09:10Olen Euroopas käinud viimased 6 aastat järjest matkaautoga.
Ainus koht, kus kiirtee vinjet on suht möödapääsmatu on Austria. Vinjett (10 päeva) on odav ja ajavõit on suur. Pikematel reisidel olen isegi 2 korda pidanud ostma. Tšhehhis olen ostnud vinjeti 1 kord, suht mõttetu, saab väga edukalt niisama ka läbi. Slovakkias pole ostnud, olen paar korda niisama läbinud. Poolas pole Varssavi Berliin trassi läbinud, üldiselt saab ilma maksudeta kenasti läbi.
Edasi, enamus Itaaliat on läbitav vabu teid kasutades ilma suurema ajakaotuseta. Prantsusmaal sõltub palju kust kuhu vaja minna, osad lõigud on vabu teid kasutades väga aeglased. Hispaanias on maksulise tee kasutamine täiesti mõttetu. Kõik see peab paika muidugi tavalise matkaautoga sõites, kus ma üldiselt üle 90 km/h ei sõida. Kiirema sõidu puhul muidugi tekkivad suuremad ajavahed.
Ööbimistest:
Sõidupäevadel pole kunagi kämpinguid kasutanud. Alati leiab tee äärest mingi koha . Bensuka või söögikoha parkla või lihtsalt parkla. Enamus kohtades on "kliendile" ööbimine ka tasuta. Kliendiks saad kohe kui tangid või söögikohas õhtusöögi võtad. ( Viimane toimib eriti hästi Poolas aga ka näit Austrias, kui ei taha seal kiirtee ääres magada)
Arvo, klubi liige nr. 691
Hymer BMCI 550
- sohk
-
- Pole saidil
- Spetsialistist foorumlane
-
22.06.2017 13:56Kasutasin seda viimasel Türgi automatkal eelmine kuu.
Abi oli nii tasuliste teede vältimistel kui ka teeremontidest ümbersõite planeerides.
- mõmmi
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
22.06.2017 20:41Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- ferdinand
-
- Pole saidil
- Kogemustega foorumlane
-
24.06.2017 10:20Kas naviseadmetega on võimalik tasulisi teid eristada, või saab seda mingi mobiiliäpiga teha?
- mõmmi
-
- Pole saidil
- Noor foorumlane
-
24.06.2017 20:02Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- nootsii
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
25.06.2017 11:22Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- kaiz
-
- Pole saidil
-
25.06.2017 11:26Waze võtab ju telefonis vähem ruumi, tarbib netiühendust. Here-l saab kaardid alla laadida.nootsii kirjutas: Selle Waze kustutaks ma ära kui telefonis mälu vähe ja paneks Here Wego asemele muidu las olla kodust-tööle näitab võmme ja ummikuid. Vana Nokia asi töötab nagu korralik navi ja täna omavad nemad kaardifirmat pluss kaartide riigiti/osariigiti alla laadimine. Just proovisin et kui vältida tasulisi teid siis juhtab läbi poola eestisse väikseid teidi pidi.
EKK nr. 800
- meelis
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
27.06.2017 12:50Here ja Waze on erinevad ja see mis ühele raske, selle võib teine üles leida.
- kaiz
-
- Pole saidil
-
27.06.2017 14:51Ise offline-s kasutan iGo-d (tüütu, et peab kaarte ise tõmbama) ja vahest laen Google Maps-i piirkonna(d) alla.
Nüüd peaks Waze ka saama kasutada, kui sobiv pakett, siiani kuni Eesti piirini.
Kas Maps Me-d ka keegi kasutab, mõned kiidavad.
EKK nr. 800
- meelis
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- Arvo
-
- Pole saidil
- Administraator
-
27.06.2017 22:05Kaardimaterjal väga hea, ruutimisel kahjuks mõned vajalikud kriteeriumid puudu.kaiz kirjutas: Kas Maps Me-d ka keegi kasutab, mõned kiidavad.
Eks ta ole harjumuse asi ka, aga kasutan siiani tomtom-i, loomulikult värskete kaartidega.
Pilt on küll pisike, aga ruutimise oskuses ja juhatamises on minu meelest parim.
Arvo, klubi liige nr. 691
Hymer BMCI 550