Kindlustus reisil

Kindlustus reisil

06.06.2023 12:09
#1
Hei!
Küsin teie nõu kindlustuse osas. Olen juba aastaid autoga mööda Euroopat reisinud ja eraldi autoreisiks kindlustust ei ole teinud. Kindlustuskate on olemas läbi krediitkaardi, muuhulgas on hüvituste loetelus ka reisitõrkekindlustus. Eelmine suvi aga juhtus olukord, kus Poolas olles hakkas autol AdBlue märgutuli põlema ja kuna on oht, et sellega masin enam sõita ei lase, oli vaja see remontida. Remondikoha leidmiseks ja kontrolliks kaotasin päeva. Selgus, et paagis kaob rõhk ja seda koheselt remontida ei saa, kutstutati vaid veateade. Kuna ei julenud plaanitud reisi Prantsusmaale ette võtta, piirdusin lähema sihtkohaga. Selle tulemusel kaotasin kämpingule makstud ettemaksu. Kui uurisin kindlustusest, kas selline juhtum läheb reisitõrke alla, öeldi et reisitõrkeks loetakse vaid regulaarliinide tõrkeid (lennu, rongi, bussi). Ehk mingit hüvitist ei saanud. 
Sel suvel reisi planeerides tekkis küsimus, kas mõni kindlustus pakub ka reisitõrkekindlustust automatkajatele ja kompenseerib ka oma tehnikast tulenevaid takistusi/tõrkeid? Autol kasko on tehtud, kuid see ei kata tehnilisti probleeme ikkagi.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kindlustus reisil

06.06.2023 14:51
#2
Üleeelmine aasta läks küll matusele minek reisitõrke alla. Maksti kinni nii lennupilet kui ka kütusekulu, mis kulus lennujaama jõudmiseks. Kusjuures paar aastat tagasi uurisin just reisitõrke osas automajaga ning hüvitus oleks olnud katkemise puhul kütusekulu ja ööbimiste arved, õnneks reis toimus. 

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Kindlustus reisil

13.06.2023 11:05
#3
Minul on Pzu kindlustuse premium kasko tehtud autole. See katab nii tehnilise tõrke(kuni 8aasta vanusel sõidukil),reisikatkestuse (välisriigis kuni 1000€),reisijate õnnetusjuhtumi ja kuna sõidan haagissuvilaga, siis haagisekindlustus ka sees, samuti rendiauto kindlustus, isegi lemmiklooma kindlustus jne.
Kui probleemi saab lahendada,siis pole muretseda mõtet,aga kui ei saa,miks siis enam muretseda

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev