Laua fikseerimise kronsa seinale
- punkel
-
Teema autor
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
Laua fikseerimise kronsa seinale
10.03.2026 19:16 - 10.03.2026 19:17
Sai vahetatud originaal laud nn ühele jalale toetuva laua vastu, kui kuna põrand on nii ja naa ning "lubab" laual "väriseda" siis tahaks sõitmise ajaks väheke seina külge ära fikseerida. Kuna ma ühtegi lahendust ei ole eelnevalt näinud, siis oma peas mõtlesin mingi kronsteini seinale välja. Krosntein fikseerib ülesse alla liikumise ja seina suhtesi liikumise fikseerib soon, mille sees liigub laua küljes olev polt. Iseenesest võiks nagu töötada aga äkki pakub keegi veel mingit kavalat lahendust välja?
Viimati muutis: 10.03.2026 19:17 punkel. Põhjus: Üks file jäi maha
Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.
- kaminahi
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
Re: Laua fikseerimise kronsa seinale
11.03.2026 23:42 - 12.03.2026 15:00
punkel post=36151 userid=9984
Iseenesest võiks nagu töötada aga äkki pakub keegi veel mingit kavalat lahendust välja?
Ilma, et ma küll aru suudaksin saada, kuidas ja kui statsionaarselt see roheline asjake seina külge kinnitatakse ja mis selle asjakse mõõdud on, pakun võrdluseks täiesti ehtsa asja, üsna usaldatava kaubandusliku- ja tehnilise konstruktsiooniga ja lihtsa kättesaadavuse ja paigaldusega. Valik on avar.
www.amazon.com/NKEOSN-%E3%80%90Upgrade%E3%80%91-Outside-Replacement-Aluminum/dp/B0FM43492Y/ref=sr_1_4_sspa?dib=eyJ2IjoiMSJ9.GQXugZsmPbdwCzBaqr7mR7hAfRwMuzRKd6AA8Zyk-JvcdQKqJHrl-qOorQiSHPSGOZ0pvj4WijPK_mexM4YLpXvoUIwg-OIAfIQl3u_vzFnVlT0Pcpzmi1xCZuwEBwH9rUt-V5mzddiqEDEedzFSkCLXxRzLe8DhmW4B8RPtwmWCb3QFNt8BgmTFus-qKcLuklgZh9i9YFEt1QW2igzgA1_olw_rSKXLb-bTmgBNEFbixM87Ol5YqCvFOqUq_20Mn2V4XDHxNc7PSjxf8MriHxZdzYZgoPapMIyPop1ath4.ajQMXhbPdRlgoIa6-UX_LfRc3oq9ucMroK61aI2YlPI&dib_tag=se&keywords=rv%2Btable%2Bbracket&qid=1773264539&sr=8-4-spons&utm_source=copilot.com&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1
Eks iga mees võib muidugi ise jalgratta leiutada.
Iseenesest võiks nagu töötada aga äkki pakub keegi veel mingit kavalat lahendust välja?
Ilma, et ma küll aru suudaksin saada, kuidas ja kui statsionaarselt see roheline asjake seina külge kinnitatakse ja mis selle asjakse mõõdud on, pakun võrdluseks täiesti ehtsa asja, üsna usaldatava kaubandusliku- ja tehnilise konstruktsiooniga ja lihtsa kättesaadavuse ja paigaldusega. Valik on avar.
www.amazon.com/NKEOSN-%E3%80%90Upgrade%E3%80%91-Outside-Replacement-Aluminum/dp/B0FM43492Y/ref=sr_1_4_sspa?dib=eyJ2IjoiMSJ9.GQXugZsmPbdwCzBaqr7mR7hAfRwMuzRKd6AA8Zyk-JvcdQKqJHrl-qOorQiSHPSGOZ0pvj4WijPK_mexM4YLpXvoUIwg-OIAfIQl3u_vzFnVlT0Pcpzmi1xCZuwEBwH9rUt-V5mzddiqEDEedzFSkCLXxRzLe8DhmW4B8RPtwmWCb3QFNt8BgmTFus-qKcLuklgZh9i9YFEt1QW2igzgA1_olw_rSKXLb-bTmgBNEFbixM87Ol5YqCvFOqUq_20Mn2V4XDHxNc7PSjxf8MriHxZdzYZgoPapMIyPop1ath4.ajQMXhbPdRlgoIa6-UX_LfRc3oq9ucMroK61aI2YlPI&dib_tag=se&keywords=rv%2Btable%2Bbracket&qid=1773264539&sr=8-4-spons&utm_source=copilot.com&sp_csd=d2lkZ2V0TmFtZT1zcF9hdGY&th=1
Eks iga mees võib muidugi ise jalgratta leiutada.
Raivo Koppel
729
729
Viimati muutis: 12.03.2026 15:00 kaminahi.
- punkel
-
Teema autor
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
- dyyp
-
- Pole saidil
- Spetsialistist foorumlane
-
12.03.2026 22:49
Ma tegin oma eelmisele bussile täpselt sama põhimõttega lahenduse nagu Punkel välja pakkus. Ma tegin puidust, CA 5mm vineeri tükk, umbes 10x5cm, selle külge 2 paksemast vineerist riba nii et moodutus U kanal, kus kanali laius oli laua paksus+ 6mm. selle kanali sise osale kleepisin paksu vaiba, ja kinnitasin selle krempli seina kajepoolse teibiga, ja vist 1 kruviga. Laud läks sinna vaiba vahele pargitud asendis meeldivalt tihkelt, ja lahendus toimis lausa väga hästi. Kogu krempli lihvisin, peitsisn mööbli värvi peitsiga, ja lasin törts lakki peale pihustist, nii et see harmoneerus ka bussi sisuga.
See kruviga fikseerimins oleks võibolla liiast, ma ei näe selleks küll vajadust. Leidsin ka ühe selgitava pildi.
See kruviga fikseerimins oleks võibolla liiast, ma ei näe selleks küll vajadust. Leidsin ka ühe selgitava pildi.
Eesti Karavan klubi liige nr - 1615
Raul Jürgenson
Raul Jürgenson
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: kaminahi
- punkel
-
Teema autor
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
13.03.2026 08:14See kruvi(tegelt sisekuuskantpoldipea) on ette- ja tahapoole liikumise tõkestamiseks, kuna seda lauda saab nii vasakule kui paremale ning ette ja taha liigutada, kusjuures saab plaati ka ringikujuliselt liikudata. Seetõttu on see polt seal vajalik, et sõiduajal “keerama” ei hakkaks, muu liikumine on laua enda konstruktsioonilise lahendusega fikseeritud.See kruviga fikseerimins oleks võibolla liiast, ma ei näe selleks küll vajadust. Leidsin ka ühe selgitava pildi.
Sellele nn U kujulisele kronsale kleepisin ka 3mm vaipkatte. Täna üritan vibra vähendamiseks mõeldud metallplaadi ka põrandale saada, eks siis saab selle kronsa seinale kinnitada ja vaadata kas asi võiks toimida.
Kas sinu laud ei ole liigutatav?
- dyyp
-
- Pole saidil
- Spetsialistist foorumlane
-
13.03.2026 09:31
Ikka oli liigutatav, igas suunas, ja ka keeratav. Alguses tudises nagu lambajalg, võtsin lahti ja keerasin kõik kruvid nii pingile kui sain, Nii et laua keeramine ja liigutamine ka lahti lukustatud asendis vajas teatavat jõudu. Lukus asendis oli asi siis parem.
Ja nagu ma kirjutasin, mina tegin selle vaibaga vahe nii täpse, et sinna laua vahele lükkamine vajas väikest jõudu, ning seetõttu polnud mul seal ka mingit kruvi vaja.
Ja nagu ma kirjutasin, mina tegin selle vaibaga vahe nii täpse, et sinna laua vahele lükkamine vajas väikest jõudu, ning seetõttu polnud mul seal ka mingit kruvi vaja.
Eesti Karavan klubi liige nr - 1615
Raul Jürgenson
Raul Jürgenson
- kaminahi
-
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
13.03.2026 11:33 - 13.03.2026 12:18
Loen vedelatest lauajalgade kinnitustest ja tekib huvi, kuidas nii? Minul ka ju ühejalgne, liikumine eri suundades on fikseeritav laua ääre all käega keeratavate kinnitustega Tõsi, põõrlevat varianti ei ole, laud keerab ka kokku, pooleks. Nii ta sõidu ajal üldjuhul on.
Raivo Koppel
729
729
Viimati muutis: 13.03.2026 12:18 kaminahi.
- punkel
-
Teema autor
- Pole saidil
- Foorumi guru
-
13.03.2026 13:31Tehase poolt on seal teine mudel lauast, ehk siis üks ots kinnitub seinale ja siis üks jalg toetab. Kuna selline lahendus ei vaja erilist põrandaplaati, siis minu bussil on 16mm kergplaat. Mõnest kohast jookseb all risti "plaat" läbi aga selle ristiplaadi vahed on piisavalt pikad, et lauajala kinnitusplaat saaks külgedele kergelt vajuda. Selle vajumise elimineerimiseks paigaldan 4mm alumiinumplaadi, mis peaks suurema võdina ära võtma, küll aga hakkaks laud vastu seina tärisema, nii et sinna on ikkagi fiksaatorit vaja.Loen vedelatest lauajalgade kinnitustest ja tekib huvi, kuidas nii?
Moderaatorid: Ivar Kalev