Votronic Mpp 250 duo kontollimine

Votronic Mpp 250 duo kontollimine

04.04.2021 21:23
#1
Tere

Nimelt probleem et kahtlustan et "maja" akut ei laeta. Kuna alarm näitab mõlema aku pinget siis nädalaga on "auto" aut laetud nii et see on täis(peaks laadima kuni 1A) aga maja aku pinge langeb ca .0.4V nädalaga. Kui vaatan seda tablood mis selle seadme küljes on siis see näitab autoaku pinget.

Tegin mõned testid juba
Nii auto kui maja aku näidud Votronicu klemmidelt on samad mida näitab alarm, laadimise ajal peaks kasutusjuhendi järgi olema 14.4V mul ikka ca12.5V
Päiksepaneelist tuli täna pilvise ilmaga 38V
Kaitsme välja võtmine autoaku laadimis juhtmelt ei muutnud midagi, seadme tabloo näitab ikka autoaku pinget(ei saa aru mis moodi see töötab)

Tabloo nt tihti rohkem kui 5A laadmist ja ma ei tea kuhu see läheb sest Autoakusse peak maks 1A minema.
Kasutusjuhendis on kirjas et ilma "maja" akuta ei tohi paneele külge panna, et on võimalus et alarmi paigalduse puhul olid akud ära ja päike paistis ning Mpp-t suri ära?
Ah jah kaitse on terve.

 

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Votronic Mpp 250 duo kontollimine

10.04.2021 18:04 - 10.04.2021 18:04
#2
Kui nüüd uue otsimise käigus vaatasin hulgkaupa tehnilisi andmeid ja 38V ning nähtud püeaegu 8A (talvel kuna auto sain oktoobris kätte) ei räägi 200Wp paneelist. Loomulikult puudub igasugune teadmine mis paneel on katusel kuna tellitud on 200 siis vähealt sellise nad panid müüja teadmisel. Eks kui Homme kannatab siis mõõdan ära äkki saan aimu mis asi on. Kuigi ma arvan et see ei tohiks olla põhjus miks pool seadet ei tööta aga mine sa tea ja enne kui uue ostan (mis ainult 220Wp jaoks on) katsun selgusele jõuda mis tegelikut katusel on.
Viimati muutis: 10.04.2021 18:04 nootsii.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Votronic Mpp 250 duo kontollimine

13.05.2021 14:58
#3
Elektri otsimine jätkub:
Tänase isade päeva puhul sai hommiku ilusat ilma nauditud ja kaablit mööda plastik tükk eemaltatud. Praegu tundub Mppt on ühendatud B-piilari küljes olavale suure pistiku külge mis peaks netist leitava info järgi olema otse auto akuga ühendatud. See muidugi lahendaks küsimuse miks auto akut laetakse kui kaitse väljas. 
Kuidas autos juhet "jäitada" . Tean et telefoni juhtmete puhul oli spetiaalne singanaali generaator aga kuidas seda autos tehakse. 
Kas on üldse mõtet või veaks lihtsalt uue juhtme  otse MPPT -st maja aku peale.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev