Tere Hr. Punkel,
Rõhk oli sõnal "normaalselt elada". Küünlavalgel ja linnulaulu kuulates võid ka aastaringi vihmase taeva all hakama saada. Õliradikaid mul ei ole.
Eeldan, et sul on 12V aku siis sel juhul annab 20Ah sulle kokku kahe päeva peale 0,24 kWh.
Arvestades selle aasta augusti kuud siis oskan öelda, et päikesepaistet jagus 182h kogu kuupeale ja oma maja katusel olevate paneelide alusel (mis on tunduvalt paremini päikese suhtes - pole varje ja kaldenurk optimaalsem) siis 14,85 kW paneele tootis 1667 kWh ehk võid arvestada, et matkabussi katusel olevad 240W paneele ei saa toota rohkem, kui 0,87 kWh päevas keskmiselt august 2023.
Küsimus kas 1 kWh päeva kohta on palju või vähe. Paraku minu vastus on vähe. Mul on bussis 3 SIM kaarti (Truma iNet, 4G ruuter ja valve-jälgimis) erinevates seadmetes, mis kogu aeg on töös lisaks keskus siis mitte midagi tehes kulub juba ca 65w - päeva peale kokku 1,5 kWh. Kohvimasin 1400W, röster 1700W, teler ja heli koos võimendi ja subwooferiga (kesk 300W), arvuti ja tel laadijad (kesk 120W), valgustus 10-75W, vajadusele vastavalt ka suvisel ajal jahutan (1700-2400W), vajadusele vastavalt ka jahedamal ajal kütan telgi alust (400W kiirgur). Muidugi kõik ei ole korraga järel ja kogu aeg aga elektrit tarbin järelikult sinuga võrreldes kordades rohkem.