Tere.
Autocamper OÜ toredal seltskonnal kindlasti laialdasemad -värskemad kogemused , kuid minu paar kogemust sellised:
2018a.
ostsin 2005a. sõiduki Eestist , millel passis 4 istekohta, kuigi 5 turvavööga kohta- ja üks nendest just ,,külg sõidusuunas". Mudeli ajalugu uurides selgus, et need tulid itaalia tehasest 5 kohalisena (1 külg sõidusuunas) .Alustasin kirjavahetust MNT tehnoosakonnaga, lubati teha järelepärimine Saksamaale , kus see sõiduk algselt oli müüdud ja tehtigi , mille tulemusel anti mulle teada, et sõiduk on algselt Saksas registreeritud 2 kohalisena

, kuid lubati siiski veel midagi uurida . Mõne ajapärast tuli kõne, milles teatati, et meil üks hea ja üks halb uudis

, hea oli see ,et saab siiski tehase andmete põhjal (millisest kohast need andmed saadi, on minule siiani teadmata) registreerida 5 kohalisena ja halb uudis oli see ,et lubatud 2000kg. täismassiga haagise veovõime kahanes 1600kg. peale. Ehk minu jaoks oli see viimane pigem neutraalne uudis ja nii see regatud saigi

Kui ma ei eksi, siis kõlas ka väide , et 2005 tootmisaasta on viimane , millele on võimalik külgsuunas istet regada (ühtegi viidet õigusaktile mul ei ole)
2022a.mai
Tekkis paljuräägitud uus arusaam vajaliku planeeringu,veoskeemi, kändejõu jne. osas, ning progressi käigus tõin Soomest 2007a. 3500kg tm. ja 2 istekohaga sõiduki. Kuna eelnevalt olin tuvastanud, et tehas tootis neid 4kohalisena ja 3850kg. täismassiga, mida oli kliendi soovil võimalik erinevate meetmetega (nende hulgas ka veepaak, millel lisatühjendus , mis jätab paaki sõidu ajaks vaid 10L. vett

). registreerida 3500kg. ´sena. Taas asusin kirjavahetusse tehnoosakonnaga , mille tulemusel saime sõiduki 4 kohaliseks ja 3850 kg. täismassiga. Antud sõidukile väljastati ka kohalik tüübikinnitus, mille tarbeks vähemalt mina ei pidanud ühegi maaletooja poole pöörduma, mõne aja möödudes tuli teavitus tüübikinnituse eksperdilt, et tüübikinnitus antud sõidukile loodud.Enne seda olin muidugi sõiduki MNT büroos ette näidanud. Aga ajad muutuvad kiiresti ja mitte tingimata meile meeldivas suunas!
PS! Kogu selle teise sõiduki keeruliseim etapp oli Saue ARK ülevaatusel tehnikutele selgeks teha, et meil on tehnoosakonnaga asjad kooskõlastatud! Markantseim näide oli reaktsioon minu viitele kirjavahetusest tehnoosakonna eksperdiga kelle nime ma nimetasin , mille peale algselt teatati resoluutselt ,,meil ei töötagi sellenimelist´´

hiljem muidugi selgus, et sell lihtsalt ei teadnud , et sellenimeline mees kusagil kontoris töötab
Samas, meie riigis ei tea kunagi, milline on asjade käik ja lõpplahendus. Eilse pealtnägija saate lõigu -kus kajastati söestunud sarikatega majale kasutusloa andmist- taustal meenub tuttava hiljutine saaka maja kasutusloga , kus tuleohutusekspert nõudis puuküttekerise ja betoonpõranda vahele metallist vahealuse paigaldamist ,sest vastasel korral on asi ohtlik , sest betoonpõrandas paikneb vesipõrandaküte!! Juba 2a+ üritan samale arusaamale jõuda ,siiani tulutult ja kuna ma nooremaks ei jää, siis ilmselt surengi lollina
Päikest