MB Vario 30 kohaline buss matkaautoks

MB Vario 30 kohaline buss matkaautoks

06.05.2022 06:53
#1
Tere! Algusesse kiri, mis juba pool kuud saatmata.
küsimus, kas 29+1 kohaga buss kaubikuks või matkaautoks. Probleem selles et vaja elamist ja eks ka reisi 3-4 inimesele ja samas jätta võimalus veidi suurema seltskonnaga maratonile, fännklubiga midagi jälgima, sugulaste kokkusaamisel teha ekskursioon ja muu ilus jutt.
MB Vario registrmass 7490. Kas mõisted matkaauto, matkabuss, suvilaauto ja muu käivad kõik mõiste autoelamu alla. Kas on vahet üle ja alla 3500 kg. Kas autoelamul on sõidumeerikut vaja ja kohustust 2x ( üle 10 a. vana ) ülevaatusel käija ja mitu istet autoelamus üldse lubatakse ja liikluskindlustus äkki tuleb karjuvalt erinev.? Istekohtade soov 8+1, et saaks C lubadege.
Kui kaubikuks, vaheseinaga, kas tohib 8+1 istekohta nn. meeskonnale? Kas olen õigel teel, et alla 7500 kg ei pea sõidumeerikut olema?
Oluline asi: kui olen plaaninud väikest puuküttega ahju, Kas ja kui palju see mõjutab istmete arvu ja muid numreid?
Ümberehitusluba ja ülevaatuseelne kontroll? Mul endal küsimus siin, et kuidas lammutama hakkan ja ehitust plaanin. Et siis nagu kits kahe hea heinakuhja vahel ja ühele poole peab pöörama.
Tänaseks on selge, et autoelamuks ja sobib meie foorumisse! Aga küsimused ju jäävad! Tõesti ootan häid nõuandeid ja teadmisi reeglitest.
Kõigile head tervist ja heatujumittekaotamist

 

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: MB Vario 30 kohaline buss matkaautoks

06.05.2022 08:36
#2
Pead ümber registreerima autoelamuks, siis kaob ära 2x üv ja sõidumeeriku nõue. Viimast peab üldse kasutama ainult ärilisel eesmärgil, eraisik oma tarbeks ei pea kasutama. Siin teemas ka sellest juttu.  matkaauto.com/kunena/5-matkaautod/9647-autoelamu-ehitus?start=60

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: MB Vario 30 kohaline buss matkaautoks

06.05.2022 22:27
#3
Oma poolt saan lisada, et kui otsustad ümberehitada siis:
Tuleb esitada vabas vormis avaldusega Ark s, et saada ümberehitusluba. 
Kui luba on koos tingimusega, siis hakkad ümber ehitama. Kui kõik on valmis, siis akrediteeritud kohtades  ark poolt, teed tühikaalutõend. Saadad elamuosa eskiis, varustuse nimekiri. 
Kui kõik korras lähed ark auto näitama, siis saad muutuda auto kategooria (M1) ja tüüp (autoelamu).

Omanik ise otsustad milline kütte ehitada , oluline et ohutu oleks - istekoha arvule ei mõju, võib olla tühikaal muutub natuke. 

S.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev