www.soida.me

www.soida.me

08.04.2011 22:08
#1
Pärnu Postimehes oli alljärgnev artikkel:


Veebileht viib reisikaaslased kokku
08.04.2011 08:58

Anu Villmann, reporter


Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu (EMSL) osalusel sündinud uues internetikeskkonnas www.soida.me
luuakse tutvusi autosõidu jagamiseks.

REKLAAM
Veebileht Sõidame on mõeldud selleks, et inimesed leiaksid reisikaaslasi, muutes nii oma teekonna huvitavamaks, säästes raha sõidukulude pealt ja mis kõige olulisem – hoides keskkonda. Projekti juhi Geroli Peedu sõnutsi on eesmärk edendada säästlikku transporti koossõitmist propageerides.

Sõidame kutsub inimesi üles lisama sõidupakkumisi ja -soove, kui neil juhtub olema oma autos vabu kohti või kui nad soovivad leida küüti.

Transpordiinfo vahetus toimib lihtsalt. Registreerudes Sõidame kasutajaks või logides sisse Facebooki kaudu, saab igaüks lisada lehele oma kuulutuse. Selleks tuleb märkida vabade või soovitud autokohtade arv, oma marsruut ja sõiduaeg. Või otsida sobivaid pakkumisi juba olemasolevate kuulutuste hulgast.

Autojagamise kõrval on Sõidame lehel üleval teavet selle kohta, kuidas autoga sõites keskkonda hoida või elada autovabalt. Samuti saab seal arvutada kütusekulu ja oma ökoloogilise jalajälje suurust.

Idee Sõidame loomiseks sündis 2009. aastal “Teeme ära – minu Eesti” mõttetalgutel. Tegemist on osaga EMSLi projektist “Seitse ühe hoobiga. Minu Eesti avalikud teenused”, mille raames valmis kokku 11 teenust.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev