Veel kord kokkutulekust....

Veel kord kokkutulekust....

04.10.2012 10:56
#1
Olen püüdnud matkaauto.com foorumi asutajana ja administraatorina hoida siin sõbralikku õhkkonda. Olen siiani veendunud, et siin käivad inimesed, keda seob ühine huvi - automatkamine ja sellega seonduv. Viimase kokkutuleku järel hakkab aga asi käest minema. Ma ei poolda vastandlike gruppide teket, kes kutsuvad ülesse üksteise karmat muutma ja plusse ja miinuseid jagama. Minge Facebooki ja laikige palun seal. Jätame siinse foorumi siiski mõttevahetuseks ja asjalikeks nõuanneteks.

Kired kokkutuleku organiseerimise ümber hakkavad siiski vaibuma ja tahaksin siin avaldada oma isikliku arvamuse kogu sellest olukorrast.

Need, kes käisid esimes(t)el kokkutuleku(te)l ehk mäletavad seda sõbralikku õhkkonda ja ühist mõnusat tunnet õhtul lõkke ääres istudes ja juttu ajades. Tänaseks on seltskond juba suureks läinud ja asi hakkab võtma festivali mõõtmeid. Loomulikult on palju erinevaid inimesi, kellel kõigil on asjast oma arvamus ja ettekujutus. Ei ole vist ideaalset mudelit, mis absoluutselt kõigile sobiks. Iga asi nõuab vähem või rohkem ettevalmistust ja ma olen siiralt tänulik inimestele, kes on oma abi pakkunud ja kes on võtnud oma peale mingid kohustused ja ülesanded üristuse õnnestumiseks. On olnud palju neid, kes on pakkunud ühekordset abi kindla kokkutuleku organiseerimisel, kui ka neid , kes viimased korrad on seda asja sõna otsese mõttes vedanud. Need inimesed on viimastel kordadel ringi käinud oranzides vestides, mille peale on kirjutatud Korraldaja (jutumärgid võib iga soovija siia ise lisada). Need on need inimesed, kelle poole võib alati pöörduda, kui on küsimusi või keegi vajab abi. Samuti on nad olnud vahendajad võõrustaja ja võõrustatavate vahel. Kinnitan teile kõigile, et ei mina isiklikult ega ka ükski teine oma abi pakkunud inimene ei ole saanud ei foorumi poolt ega ka kokkutulekutel kogutud rahadest mitte ühtegi senti tulu. Kõik need inimesed on teinud seda omast vabast tahtest ja vabast ajast. Pigem isegi vastupidi - meie Rõuge kokkutulek lõppes miinusega ja selle katsid need samad (nüüd ja tulevikus soovi korral jutumärkides) Korraldajad.

Kui jutt juba rahade peale läks, siis kirjutaksin selle osa kohe lahti. Esimene tõeline sissetulek tuli Tehumardi kokkutulekult nn. lipufondist - kui te mäletate, sai pandud lipumasti kõrvale purk annetuste jaoks lipu kulude ja osaliselt kleepekate kulude katteks. Lisaks sai peetud oksjon, kust tuli päris kopsakas summa. Oksjoni kulude (müügis olnud esemed) mahavõtmise järel saime tasutud saali rendi ja jäi natukene ülegi. Ülejääk läks kasutusse kevadisel Taevaskoja kokkutulekul. Seal kippus asi jälle vägisi miinusesse jääma. Siis aga meie teadmata organiseeriti korjandus ja koguti taas märkimisväärne summa, mis kattis kõik kulud ja 81 eurot jäi ülegi. Viimase kokkutuleku eelarvet tehes oli selge, et oleme sunnitud kehtestama osavõtu tasu 5 eurot auto kohta. Saali rent koos tehnikaga oli 50 eurot ja suitsusaun 100 eurot. Mõttetu oleks olnud hakata nimekirja koostama saunalistest ja neilt eraldi raha koguda. Seega sai välja reklaamitud saun, mis oli juba osalustasu sees. Raha korjamise otsus tuli siis, kui oli registreerunud umbes 20 autot ja kokkutulekuni jäi aega veel paar nädalat. Oli selge, et me oma 80 eurose kassaga seal välja ei tule. Kuna 5 eurose sissemaksega pidi üritus plussi minema, siis otsustasime lisaks teha veel väikesed üllatusmeened (logoga märkmikud, omahind ca 2 eurot koos trükiga), mida sai perspektiivselt tellitud 40. Kahjuks jäid mõned hilisemad registreerunud ikkagi ilma, kuna kokku oli 47 autot . Märkmikud otsustasime jagada registreerimise järjekorras, s.t viimased jäid ilma. Väga vabandan, aga sai mitu korda öeldud, et palun andke oma tulekust varakult teada. See oli väike tänukingitus kevadise korjanduse eest. Kaudselt küll teie endi kinnimakstud, aga ikkagi väike meene. Seoses suure osalusega on meil kassa jälle plussis ja hetkel on seal raha 198 Eurot. Loodan siiralt, et keegi ei arva(nud), et ülejäänud raha korraldajate tasku libiseb.

Tehtud said ka kaelapaelad, mida Taevaskojas jagati kõigile tasuta ja alates sellest kokkutulekust oli nende hind 2 eur/tk (see on natukene kallim, kui on omahind, kuid esimesed üle 100tk jagati ju tasuta). Nimesildid on tehtud ja lamineeritud tasuta. Need ei ole taevast kukkunud - need on tehtud kellegi poolt. Suures koguses värvitrükk ja lamineerimine ei ole väga odav lõbu. Sellepärast palun teid väga - hoidke neid nimesilte ja viimasel kokkutulekul jagatud sõidukile kinnitatavaid silte hoolega. Need on mõeldud korduvkasutusega.

Ükski kokkutulek ei ole tekkinud nii, et sõidame kohale ja vaatame, mis saab. See on ettevalmistus, mis ei paista just väga välja. Taevaskoja kokkutulekul ei tulnud ju hommikused matkarajad, väljasõit maanteemuuseumisse, kotkauurija jms niisama. KEEGI tegeles sellega ja organiseeris need. Samas läbirääkimised pererahvaga ja kõik muu, alates kasvõi juhatavatest viitadest, mis on ka kellegi tehtud.

Kogu selle eelneva jutuga tahtsin öelda, et on inimesed, kellele me võiksime natukenegi tänulikud olla selle eest, et see üritus järjepidevalt toimub. Nimeliselt neid ülesse lugeda läheks pikaks ja tavaliselt on seda tehtud iga kokkutuleku järel postitustes. Ei hakkaks ennast siin kordama.

Iga kokkutuleku eel saab kulutatud 2-3 õhtut ühistele aruteludele, mida teha paremini ja kuidas minna edasi. Ettevalmistus käib tavaliselt 1-2 kuud. Viimasel korral sai välja jagatud isegi küsitluslehed, et saada teada, kui palju tuleb ikkagi seda kokkutulekut "korraldada" ja kui palju lasta vabavoolu minekut. Nendest ankeetidest teen kindlasti hiljem eraldi kokkuvõtte.

Nüüd natukene viimasest kokkutulekust. Sel korral oli asi selle võrra lihtsam, et laupäevane päev oli alates lõunast juba võõrustaja poolt sisustatud ja programmina välja pakutud. Seega võtsime sel korral ka ise asja oluliselt lõdvemalt ja lasime minna rohkem isevoolu teed. Aga tuleb välja, et selline vaba ja libisev graafik tekitas vastandlikke arvamusi. Minu arvamus on, et matkaautode kokkutulek ei pea olema pioneerilaager, kus kell 7 on äratus ja 7.30 võimlemine. Jah tõesti, päevakavas oli välja kuulutatud, et kell 21 hakkab saalis istumine koos oma näkside ja joogipoolisega. Väevõimuga kedagi saali ajada kindlaks kellajaks ei ole mõtet. Meenutage kevadist kokkutulekut, kui õhtune osa hakkas samuti 2 tundi väljahõigatust hiljem. Kas sellest midagi muutus? Kui inimestel on tore istuda oma seltskondades ja juttu ajada, siis milleks seda idülli rikkuda ja neid saali ajada? Jah, istusin ise tõesti kell 21 rahulikult saunas ja ajasin juttu. No ja kurat mis siis???? Oli tõesti hea leil ja ennem ei olnud aega sauna minna, kuna keegi pidi pidevalt tulijaid registreerima ja raha korjama jms. Hiljem oli samuti minek kahtlane. Kui 120-st inimesest 10 istub saalis, kas siis peaks põhirõhu sinna seadma? Rahvas tuleb kokkutulekule, et suhelda, lõõgastuda, kogemusi vahetada, leida uusi reisikaaslasi, sõpru jne.

Seekord oli ka peremehe poolt möödalaskmisi. Talle oli teada tulijate arv ja tehnika pidi olema kõik tema poolt. Saali tulles aga tuli välja, et toole ei jätku pooltele inimestele ja tehnikat pole välja toodudki. Käisin ise isiklikult umbes 5-6 korda toole toomas. Tänud kõigile, kes võtsid vaevaks toole vedada. Seega venis aeg veel ettenägematute sebimiste peale. Kui kell 21 oleks saal "valmis" olnud, oleks ka saanud sel ajal juba videosid vaadata vms. Ei osanud arvata, et peame enne üle kontrollima, kas kõik on nii, nagu oli kokku lepitud. On õigustatud kriitika, et oleks pidanud ütlema avasõnad ja vabandama hilinemise pärast. Teeme sellest omad järeldused. Palume kergemat karistust.

Vabandan kõikide korraldajate nimel ja tunnistan, et Eesti hümni laskmine sellisel kellajal oli viga. Ka seda saab tulevikus vältida. Aitäh tähelepanu juhtimise eest.

Peremehe kapsaaeda võib veel mõne kivi visata seoses platsi valikuga hobuste koplis ja voolu organiseerimise eest. Tegelikult pidi kõik olema vastavalt vajadustele ja organiseeritud. Samuti pidi olema WC tühjendamise võimalus. Tegelikkuses osutus kõik keerulisemaks, kui arvatud. Plats oli selgelt üle makstud ja ei vastanud oodatule. Loodan, et tulevikus õnnestub selliseid vigu vältida ja hinna ja kvaliteedi suhe on paigas. On tõesti õige, et hooaja välisel ajal on meie suurusega seltskonnal juba teatud õigus hindu dikteerida ja tingimusi nõuda. Püüame õppida oma vigadest. Positiivse külje pealt võiks siiski välja tuua laupäevase päeva. Kõigil soovijatel oli võimalus osa võtta üritustest ja erinevatest etteastetest, mis olid ju tegelikult tõeliselt vägevad. Peremehele sai laupäeva õhtul üle antud 1730 Eurot, mis sai kogutud kõigilt osalejatelt ööbimise, pileti ja osalustasuna.

Vabandan ka lipu etiketi rikkumise pärast. Pean tunnistama, et mina tõesti ei teadnud, et koos Eesti lipuga ei tohi heisata teist lippu või vimplit, kui nad on ühes mastis. Samas tahaksin öelda, et vanemad ja/või targemad inimesed oleksid võinud ju tulla ja öelda, et kuulge mehed, nii see asi ei käi ja ärge nii tehke. Pool tundi seisime kõik koos ümber selle masti ja oli ju näha, mis plaan on. Tagant järele süüdistada seitsmes surmapatus on minumeelest inetu. Sama inetu, kui meie tegu.

Eraldi tahaksin siiski tänada Stellat ja Rened, kes osalesid esimest korda ja kohe võtsid vaevaks organiseerida terve poolepäevase programmi mängude ja võistlustega. Siin ka vastus eelnevale kriitikale, et miks seda ei olnud päevakavas. Me tõesti ei teadnud isegi, et selline asi tuleb ja see ongi just see abi, millest ma enne rääkisin. Aitäh teile, Stella ja Rene meeldiva üllatuse eest. Näide sellest, kuidas igaüks võib ürituse õnnestumisele oma panuse anda ja seda täiesti tasuta. Aitäh Matkasuvilate ja Dethleffsi perele toredate auhindade eest!

Tuli ettepanek uute liikmete tutvustamise kohta. Suurepärane idee, miks selle peale varem ei ole keegi tulnud? Väike täpsustus - meil ei ole liikmed, vaid osalejad. Me ei ole klubi ega organisatsioon, seega pole ka liikmeid. Kõikidele inimestele ei sobigi avalikkuse ees esinemine ja seega pakun variandi, et see võiks jääda ikkagi vabatahtlikuks. Samas võimalus ja aeg selleks tuleb kindlasti anda. Olen nõus, et uutel osalejatel on raskem "integreeruda", kuid loodan, et keegi ei tundnud ennast kõrvalejäetuna või hüljatuna. Igal juhul mõtlemisainet tulevikuks.

Lugesin, et ühel osalejal oli auto kõrvalt kastist salaja õlut võetud. Õlleomanik jagas seda öösel ise lahkesti mullegi ja oli igati tore uus osaleja. Loodan, et tal kontroll jäägi üle ei kadunud. Kellel aga näpud võõra õlle järele sügelevad, tulge küsige järgmine kord minu käest - ma annan teile. Ärge ise võtma minge!

Kokkuvõtteks. Kui esimese emotsioonina oli see, et kuradile kõik, las teeb keegi teine, siis täna ma pigem esitaksin oma mõtte üleskutsena. Kõik head inimesed, kes te tunnete, et olete valmis midagi omalt poolt pakkuma - võtke ühendust ja teeme koos paremini. Teeme nii, et kõigile meeldiks ja püüame vältida neid vigu, mis inimesed tülli ajavad. Need kokkutulekud on ju ikkagi toredad olnud ja neid on vaja ( või kas ikka on?). Kui keegi soovib, annan/anname hea meelega "teatepulga" üle ja laseme teha paremini või vähemalt proovida. Teatepulgaga kaasneb täna 4 oranzi vesti kirjaga Korraldaja, kassa 198 euroga, 2 kastitäit igasuguseid auhindu, mida on head inimesed viimastel kordadel toonud ja mis on võistlustel veel välja jagamata jäänud (vihmavarjud, kreemid, rahakotid, mütsid, särgid ja kolm imeilusat nukku), mitmeid mõtteid kevadiseks kokkutulekuks ja loomulikult vajadusel toetav käsi. Kõik need auhinnad ootavad veel väljajagamist ja keegi ei võta neid omale. Ärge häbenege oma abi pakkumast ja proovimast, kasvõi hea sõna ja mõttega. Aga palun ärge irisege pärast, et see oli halb ja see oli vale. Kui midagi ei meeldi, siis tule ütle seda nelja silma all või ära tule üldse. Austage palun seda, mida inimesed on heast tahtest teinud. Jah, alati ei tule see nii hästi välja, kui võiks, aga paraku juhtub vaid tegijatel. Tuleksin isegi meeleldi kaks kätt taskus kokkutulekule ja ootaks, mida seekord pakutakse.

Vabandan emotsioonide pärast. Tuli tahtmine ennast tühjaks kirjutada ja see pikk ja lohisev tekst on nüüd teie ees... ootamas järjekordseid plusse ja miinuseid karmas.

Kohtume kevadel! Sõbralikku meelt!
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Ivar Kalev

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Veel kord kokkutulekust....

12.10.2012 11:37
#2
Tere kõigile

Minu meelest oli see väga hästi kirjutatud tekst ja pani i-le punkti. Kellele ei meeldi siis ärgu järgmine kord tulgu. Või las proovib ise midagi korraldada!!!! Vaatame siis mis välja tuleb:laugh: :laugh:
Tean omast käest et 100 inimest ühele meelele saada ei ole kunagi võimalik ja tänud korraldajatele, et olete suutnud sellist rahvamassi ikkagi ohjata.
Jõudu ja jaksu teile edaspidi ja pidage vastu.
Tegijatel juhtub nii mõndagi ja virisejaid leidub ka alati. Aga laskem positiivsetel emotsioonidel negatiivsetest võitu saada ja jääme ootama uusi kokkutulekuid.

Mini:silly:

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Veel kord kokkutulekust....

12.10.2012 12:31
#3
100% nõus,pole ju kohustuslik.Ei pea tulema,kui ei meeldi.Päikest!;)
KNAUS VAN TI550 telef.5011352

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Re:Veel kord kokkutulekust....

12.10.2012 12:43
#4
Arvan samuti, polnud sellel kokkutulekul häda midagi, läheks ju igavaks kui kõik kooskäimised oleks ühte nägu- ja tegu.
Võimaliku hobusesita eest olin ette hoiatatud, seda, et elektrit võib nappida teadsime ju kah ette, aga selleks ju meil matkakad ongi, et oma energia ja muude varudega mugavalt mõndaega vastu panna.

Kevadel olen ikka tuleja, kui just kokkutulek Austraalias ei toimu!
Tel. +3725073021

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev