Hinnavõrdlus: matkaauto ja haagissuvila rentimine

Hinnavõrdlus: matkaauto ja haagissuvila rentimine

26.06.2014 11:34 - 06.07.2014 12:00
#1
Suveks haagissuvila või matkaauto rentimine ei ole Eestis veel nii populaarne kui põhjanaabrite juures, kuid muutub aasta-aastalt populaarsemaks. Kui matkaauto rentimine viimasele minutile jätta, ei pruugi neid suvekuudel enam saada olla.

„Juuli, mis on üldjuhul klientide hulgas kõige popim kuu, oli meil 90% ulatuses välja müüdud juba aprillis-mais. Hiljem leidusid vaid üksikud vabad päevad. Juunis ja augustis on mõnevõrra lihtsam löögile pääseda," rääkis Kindle OÜ juhatuse liige Karmo Aros.

Kui kliendil on konkreetsed kuupäevad, millal puhkus planeeritud, siis soovitas ta nendeks päevadeks ka broneering varakult ära teha, sest ei pruugi täpselt need kuupäevad enam vabad olla. Samuti on varakult broneerides suurem autode valik ning võimalus valida just endale sobilik sõiduk.

„Meie ettevõttel on esimesed vabad perioodid autodele pakkuda alates augusti keskpaigast. Suvel on matkaautoga reisimine eestlaste hulgas küllaltki populaarne ning võib öelda, et läheb iga aastaga mõnevõrra populaarsemaks. Hinnad ning autod muutuvad inimestele kättesaadavamaks ja kliendid on muutunud oma valikutes teadlikumaks - osatakse rohkem tähelepanu pöörata hinna ja kvaliteedi suhtele, autode töökindlusele, garantiile, kindlustusele ning autode kütusekulule. Kui aga võrrelda meid põhjamaadega, on veel pikk maa minna," selgitas Karmo Aros.

Ta andis ka nõu, et väga hea matkaautoga reisimise aeg on kevad ning sügis, seda eriti nende jaoks, kellel on reisi sihtkohaks Lõuna-Euroopa. Teatavasti on sel perioodil Lõuna-Euroopas suviselt soe, samas on kevadel ja sügisel rendihinnad soodsamad ning seeläbi võimalus hakkama saada väiksema eelarvega.

„Haagissuvila rent on mõnevõrra vähem populaarne kui matkaautode rentimine. Haagissuvilale leidub meil vabu aegu veel igale suvekuule. Haagissuvila rendi muudab kliendi jaoks vähem populaarseks asjaolu, et haagisega sõit eeldab üldjuhul lubadel lisakategooria olemasolu. Samas matkaautoga reisimine on võimlaik B kategooria lubadega. Samuti ei ole haagisega reisimisel pikemate vahemaade läbimine nii mugav kui matkaauto puhul," märkis Karmo Aros.

„Praegu olukord on selline et pakkuda pole midagi, ainult augusti lõpus on paar autot veel vaba.
Juuli kuu broneeritakse aasta ette," ütles Aleksandr Nikolajev Caravan Expertist, kus autoparki kuulub 27 matkaautot.

Ka tema on täheldanud, et matkaautode ja haagissuvilate rent läheb aina populaarsemaks.
„Eelmisel aastal läks meie kaudu puhkama rohkem kui 4000 inimest. Sellel aastal on see arv kindlasti suurem. Ka müük kasvas võrreldes eelmiste aastatega," rääkis Aleksandr Nikolajev.

caravanexpert.com
Matkaauto maksab 85-135 eurot ööpäevas.
Haagissuvilla rent 35-40 eurot ööpäev.
Peagi lisanduvad täiesti uued haagissuvilad ja nende hind jääb ilmselt 65-70 euro kanti ööpäeva eest.

matkaauto.ee
Haagissuvilate hind suvel on 60-75€ ööpäev.
Matkaautode hinnad on suvel 110€-136€, olenevalt auto mudelist ja rendi pikkusest. Mida pikem periood, seda soodsam päevahind.

arpel.ee
Haagissuvila 25-30 eurot päev
Matkaauto 70-100 eurot päev

renditeenus.ee
Haagissuvila rent olenevalt rentimisperioodi pikkusest 40-60 eurot päev

haagissuvilad.ee
Haagissuvilaid on võimalik rentida ainult pikaajaliselt, alates seitsmest päevast ja ööpäeva hind on 30 eurot.


Allikas: LINK
Klubi Eesti Karavan liige nr 652
Viimati muutis: 06.07.2014 12:00 Ivar Kalev.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Hinnavõrdlus: matkaauto ja haagissuvila rentimine

07.08.2014 17:56
#2
Kas keegi on ehk nutikam kui guugel ja soovitab mõnd autoelamu-rendifirmat Tartus või lähikonnas? Aitäh!

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev