Masu saatis eestlased haagistesse suvitama

Masu saatis eestlased haagistesse suvitama

26.08.2009 16:46 - 26.08.2009 22:24
#1
Just selline uhke pealkiri on tänases lehes ja see teema sobib vist meie foorumisse suurepäraselt:)
Vähemalt kellelgi läheb raskel ajal hästiB)

Masu saatis eestlased haagistesse suvitama

arileht.ee
26. august 2009 08:35

Eestlased eelistavad üha rohkem kodumaal ringi sõita, mis paneb haagissuvilaäri õitsema.

"Tööd on nii palju, et pole hoo ega hoobi vahet," ütles Tallinna rendifirma Haagissuvilad OÜ juhataja Heiki Peips. "Kui ilm on ilus, siis lähevad haagissuvilad nagu soojad saiad, kuid vihmase ilmaga lähevad veelgi paremini."

Enamasti renditakse haagiseid kolmeks päevaks kuni nädalaks. Rendifirma eelistab neid kliente, kes reisivad Balti riikide piirides, et vähendada haagissuvilate kulumisega kaasnevaid riske.

"Haagissuvilate kasutamise kultuur on eestlaste seas väga kõvasti paranenud," rääkis Peips. "Enam ei lõhuta nii palju uksenuppe ega sõideta haagisega kuhugi otsa."

Kui varasematel aastatel rentisid sügisel ja talvel haagismaju ehitajad, siis tänavu langeb see sihtgrupp ära.

Elavnenud on ka haagiste müük. "Kartsin, et masu tõttu jääb müük tagaplaanile ja rentimine kasvab, kuid müük läks hoopis üles," rääkis Meeli Õun Väike-Maarja ettevõttest Caravan Pluss OÜ.

Peamiselt kasutatud haagissuvilatega kauplev Caravan Pluss müüb haagiseid nii platsilt kui ka toob tellimise peale kohale. "Rendin haagiseid vaid vähesel määral, sest mulle tundub haagissuvilate müümine olevat otstarbekam ja see paistab sobivat ka minu klientidele," lausus Õun.

Kodumaistel kämpinguplatsidel on eestlastest nn karavanireisijate osatähtsus tänavu märgatavalt suurenenud. "Meie juurde hakkasid kogu perega tulema eestlased, kes pole varem Peipsi ääres käinud," rääkis Willipu kämpingu juht Aivar Poomsalu Alatskivilt. "Vähesed eestlased tulevad haagistega, enamikul on uued ja kallid bussid."

Peipsi ääres annavad tooni Saksamaa ja Hollandi karavanireisijad, Poola, Leedu ja Läti turistid tulevad enamasti telkidega. Põhjus võib peituda selles, et näiteks Leedus võib haagissuvila üheks päevaks rentimine maksta sama palju kui Eestis terveks nädalaks.

Kui varem leidus Eestis vaid mõni üksik karavanireisijatele mõeldud peatumiskoht, siis tänavu reklaamib oma teenuseid juba ligi 30 sobilikku kämpingut. Tavalise haagissuvila võib jätta ükskõik kuhu parklasse või tee äärde, uuemad reisibussid vajavad aga hügieeniruumi jaoks juba eriliselt kohandatud teenindussõlmi.

Paarkümmend aastat vana dushi ja valamuga haagissuvilat pakuvad Eesti müüjad ligi 30 000-kroonise hinnaga, lihtsama haagise nädala rendihind algab 1500 kroonist.
Viimati muutis: 26.08.2009 22:24 ford.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev