Uued liikmed

Reisitervitus!

Reisitervitus!

31.01.2013 20:24 - 22.08.2013 00:20
#1
Tere! Mingil põhjusel on see foorum mul siiani kahesilmavahele jäänud, aga tutvustan end ka siin lühidalt. Vanust natuke juba on. Automatkamise pisiku sain külge oma vanematelt, kes meid lapsi igale poole meie suurt ja laia kodumaad kaasa vedasid, tollal siis Pobedaga, millega peaaegu pooltel kordadel tervelt Eestisse tagasi jõudsime:D. Iseseisvalt tegelenud automatkamisega 90ndate algusest saadik, kui Lääne autod juba liikuma hakkasid. 90ndate lõpul läksin end Soome 7ks aastaks täiendama ja siis sai reisitud ikka väga palju. Peale Eestisse tagasi kolimist oleme teinud vähemalt ühe pikema reisi igal aastal ja neid lühemaid lähiriikidesse nii nagu jaksu on. Näiteks vanem poeg oli esimese eluaasta täitumisel jõudnud külastada täpselt kahtteist välisriiki ja seejuures mitte kordagi lennanud lennukiga. Ei hakka siin reklaamima oma USA busse jms, millega eriti kaugele pole saanudki, aga allpool siis lihtsalt mingi valik minu elus huvitavamat rolli mänginud matkaautodest.

1. Mu Soome kodu ees täispikk Fiat Dethleffsi kuudiga, ostes oli ls 300tkm kanti, seisma jäädes oli vist midagi 650tkm ringis, mina ise sellest roolis veidi alla poole. Tore poissmehepõlv oli:). Auto tänaseni olemas, seisab Kesk-Soomes, kere läbi roostetanud, tehniliselt oli seisma jäädes veatu...
2. Urvan sai ostetud ca 2004, kui murdsin selgroo ja mõnda aega madalasse autosse sisse ei suutnud enam istuda. Alates 2009 veetakse sellega Aafrikas neegreid. Vahepealsel ajal sai sellele tehtud täpselt 1 remont - starteriharjad, tüüpiliselt igav kooselu jaapani autoga, mis on üsna mõistlik matkahuvi korral.
3. Edasi 3 väikest pildikest sõituautodega matkamisest, esimene pilt tehtud Viini tuntuima vaatamisväärsuse parklas (kõik, kes käinud, tunnevad isegi ära). Teine pilt uunikumist, mis olnud mul juba kümmekond aastat, sellega sõidetud kah läbi suur osa Euroopast, minu käes kokku 130tkm, viimati sõitsin eelmisel nädalal, pilt tehtud Kuopios. Kolmas pilt mersuga Põhja-Norra tripilt, eesmärgiks oli Põhja-Jäämeres uuesti ujumas käia ja Varangerhalvøya rahvuspargi mägedest üle lahe Venemaad vaadata:)
4. Järgmine pilt mu esimesest haagissuvilast, 1975a Cavalier, ostetud üle kümne aasta tagasi ja renoveeritud täielikult ja ajastukohaselt, teeninud laitmatult ja oli viimati kasutuses möödunud suvel.
5. Mu teine haagissuvila, milleks on Matkaaja arktiline mudel. Sellega pikkadel matkadel käinud polegi, möödunud aastal sai selles magatud kokku vist peaaegu kuu jagu, mugav ja naturaalsest puidust sisu koos kõigi mugavustega. Haagissuvilatest kummastki loobuda plaanis ei ole.

Hetkel on matkaautoks Toyota Hiace 4x4 diisel, pika kerega, kõrge kuudiga (sisekõrgus 1,9m) ja kõrgendatud vedrustusega, sillalukud jm möllud, ehk siis täisvereline maastur. Paraku tehtud kaubikuks, mitte bussiks, kogu varustus (diivan, diisliahi, külmik jne) käib välja. Paraku järgmiseks suveks on vaja suuremat masinat, kuna lapsi on nüüd kolm ja kaks suurt koera on kah igal pool meiega kaasas käinud. Seda suuremat just hetkel otsimas olengi.

Mu töö on viimased tosin aastat olnud väga liikuv, igal kuul mõni väliskomandeering ja töö tõttu pinnapealselt suure osaga maailmast tutvuda jõudnud. Automatkamine ongi mulle rohkem vastukaaluks sellisele vastumeelt pinnapealsele reisimisele, kuna nii on võimalik tutvuda lihtsate kohalike inimestega. Sellepärast pole huvitatud ka kokkutulekutest vms, mulle meeldib lihtsalt sõita ja matkata, mitte ei identifitseeri end autode/matkamise kaudu.

PILT SUUREMALT



EDIT: neliveoline Toyota läks soojale maale ja teda asendab nüüd igav üherattaveoline 2.gen Previa . Loodetavasti ei jää töökindluselt alla teistele varem omatud Toyotadele, väga ökonoomne on aga küll vaatamata automaatkastile bensumootori otsas.
Viimati muutis: 22.08.2013 00:20 krss.

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Reisitervitus!

01.02.2013 12:40
#2
Tere tulemast klubisse

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev