Uued liikmed

Fiat Ducato 1992 Lord Liberty

Fiat Ducato 1992 Lord Liberty

11.05.2025 18:40
Tere,minu auto siis selline,sai soetatud eelmine aaasta Soomest pea olematu raha eest,ennem olin neid vanureid vaadanud natuke altkulmu,kardsin,et jõuetud ja kõigil jalus,kuid 2,5TD mootoriga isend astub täitsa reipalt,kannatab ka kiirmini kui seadus lubab sõita.
Nüüdseks juba pea 5000km maha uhanud,mõni öö sees elatud ning pole midagi halba öelda.Auto elamuosas olen korda sättinud segistid,elamu akude laadimise,paigaldanud teleri,täna sai paigaldatud paneelid,vehetatud üks katuseluuk.
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Motamees, Priit Peljo

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Re: Fiat Ducato 1992 Lord Liberty

20.05.2025 19:11
Sai nädala lõpp metsades veedetud selle masinaga,paneelid jõuavad ilusti akud suht täis hoida,pühapäeval tootsid 640w voolu,oleks ehk rohkemgi kuid akud said täis.
Puuduseks avastasin,et puhta vee paak on ikka liiga väike,reede surusin täis ja napilt vedas pühapäeva õhtuni välja,keegi ei laristanud,vaid ainult nõude pesu,söögi tegu ja hambad,käed näod.Olin naise ja ühe pojaga kolmekesi.Eks pikematel trippidel peab hakkama silmi lahti hoidma kus vett juurde tankida,ei ole kogemusi kas tankla kappides olev vesi on puhas joogikõlbulik trassivesi?

20.05.2025 19:26 - 20.05.2025 19:28
Joogi- ja toidu vesi pole patt ka 5 l pudelitega osta ;)  
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 20.05.2025 19:28 kaminahi.

20.05.2025 19:27
Ega pole jah,taarat tekib palju ainult.

20.05.2025 19:29
Taara tükelda peeneks.  
Raivo Koppel
729

20.05.2025 23:13
Hundu615 kirjutas: ...Puuduseks avastasin,et puhta vee paak on ikka liiga väike,reede surusin täis ja napilt vedas pühapäeva õhtuni välja...

Mitu liitrit paak on?
Ma ei saanud kolme päevaga küll paaki tühjaks. Lasin ikka uhkelt wc potist alla, et paaki tühjaks saada (vaja loputada). Mul kirjade järgi 200liitrit.
5o9279o

21.05.2025 07:29
200-saja liitriga oleks rahul,silma järgi selline 80-110 liitrit on,mul pole kuskil säilinud kirjandust ka kust otsida.

21.05.2025 07:52 - 21.05.2025 20:11
Ruumala on füüsikaline suurus , mille abil väljendatakse keha mahtu või aine mahulist kogust. Tavapäraselt (kolmemõõtmelises ruumis) leitakse ruumala mõõdetava ruumiosa kolme mõõtme pikkuse , laiuse ja kõrguse – korrutisena.

et.wikipedia.org/wiki/Ruumala

Seda arvutuskäiku õpetati isegi koolis. Vähemalt vanasti...
Viimati muutis: 21.05.2025 20:11 Arvo.A.

21.05.2025 18:27
Ega ma jah ise selle peale ei tulnudki,et nii saab ka mahtu teada,eriti aitas vikipedia link.Tänud.

21.05.2025 18:33
Mõõtmistulemused andsid mahuks 0,12 kuupmeetrit,ilmselgelt vähe.

21.05.2025 18:58 - 21.05.2025 20:34
Ma toon tarbevee koguste meenutuseks näite lapsepõlvemaalt. 

Kaev oli õues, vett toodi sealt tuppa ämbriga, mis tavaliselt 10 liitrine emailämber. Kanalisatsiooni ei olnud, solk läks aianurka, peenramaale. Pakun, et üle 3 ämbri päevas ei kulutatud, kui just pesupäev ei olnud. Saun ja saunapäev oli eraldi veerehkendusega. 
Ma pakun, et see 12 ämbrine veemahuti lekib sul ;) 
Kui varuksid  24  5 liitrist pudelit vett, kas tõesti lõppeksid mõne päevaga...
Raivo Koppel
729

Viimati muutis: 21.05.2025 20:34 kaminahi.

21.05.2025 19:10
Seda leket pole täheldanud,kodus auto tänavakividel ja alt ilusti kuiv,ise mõtlesin,et äkki on need uued segistid suurema läbilaskega kui originaalid.Vot ei tea.

21.05.2025 20:14
Mina olen siiani aru saanud, et inimene ise suudab seda kraanist voolavat veehulka reguleerida- kas lased rohkem või vähem voolata. Aga kes neid tänapäeva segisteid teab, paras nõiakunst tavalise inimese jaoks...

21.05.2025 20:56
Reisimine matkaautoga aitab õppida vett, elektrit jms kokku hoidma. 
Knaus VAN TI 600 ME `2008
Klubiline 644
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Priit Peljo

22.05.2025 10:12
Tere,

Kuna oleme LMC ametlik koostööpartner siis vaatasin mida nende TEF-KAT süsteemist sellise matkaka kohta teada saab. Detailsem info on kättesaadav mudelite kohta mis toodetud alates 1995. aastast. 1995. aasta Liberty kohta näitas, et sõltuvalt mudelist olid kasutusel paagid mahuga 89, 100 ja 110 liitrit, arvan et sellel Lord Libertyl ka üks nendest peal.
On õige, et vee kulu saab vähendada segisti kraani vähem avades, kuid tavaliselt juhtub ikka nii, et kraan korralikult lahti... ah see ju üks suts :). Mul oli oma LMC-ga ka alguses sama probleem, vett kulus nagu palju aga otsisin segistile uue hästi tiheda sõela toru otsa. Tuleb nüüd küll peaaegu vahutades aga reaalne kulu vähenes oluliselt, ühe paagitäiega saab metsas rahulikult 4-5 päeva hakkama. 

Tervitades
Urmas
+372 5100717

22.05.2025 12:12
Kolm päeva sajakonna liitriga on täiesti keskmine tulemus. Meie saime neljakesi hakkama, ka kiired dušiprotseduurid olid võimalikud. Aga alati oli kaasas 10l kanister veega ning vahel kulus ka see marjaks ära.

22.05.2025 13:29
Kuna Hundul oli küsimus vee kvaliteediga, siis panen siin kirja kuidas mina hakkama saan.
Kuna üks hullemaid asju reisides on külge saada mingi kõhutõbi, siis toimin üldjuhul järgnevalt.
Ükskõik millisele reisile, lühikesele nädalalõpule või pikemale minnes tangin matkaka puhast vett kodus kõrini täis. Lisaks on matkaka garaažis alati mingi 6-ne pakk mineraal- või joogiveega. Nagu juba Autocamperi all kirjutasin, sellest piisab lühemaks 4-5 päevaseks reisiks. Sellise aja jooksul mina satun ikka kasvõi päevaks kuhugi kämpingusse (tahan vahepeal korraliku dušši alla saada) ja üldjuhul Balti riikides veekvaliteediga probleeme pole, olen seda ka joonud. Bensiinijaamadest ei ole kunagi vett tankinud.
2-3 nädalaste reiside puhul lõunasse tangin jällegi matkaka oma kodust puhast vett kõrini täis. Selle oma puhta veega jõuan Saksamaale või Austriasse. Mõlemas riigis on kraanivesi täiesti joodav ja enne kui sealt edasi lõuna poole sõidan, tangin matkaka jälle puhast vett täis. Edasi on nii, et kui nüüd see puhas vesi mul otsa saab, siis seal Itaalia-Horvaatia pool tangin vajaduse tulles kämpingutes, kuid seda vett enam ei joo ja ka söögiks hakkame kasutama poest ostetud kanistrivett. Matkaka vesi jääb ainult näo, nõude ja wc poti pesuks. Ja nii toimin kuni lõpuks koju tagasi jõuan. Koju jõudes lasen veesüsteemi tühjaks ja puhastan vastava keemilise puhastuskomplektiga veepaagi ja torustiku ära. Edasi läheb sisse jälle oma puhas joogikõlbulik vesi niikauaks kui saab jälle mõni pikem ring kuskile soojema kliimaga väga tihedalt asustatud kohta tehtud.

See on minu viis tegutseda, eks igal matkajal tekivad aja jooksul oma kogemuste põhjal omad nipid :).

Tervitades
Urmas
5100717

22.05.2025 18:45
Tänud Urmas sisuka kokkuvõtte eest.Siiani olen reisinud Saksas ja selle lähiriikides Trafic generation-iga,see aasta aga kaldun sinna poole,et minna Fiatiga.Vett oleme ka lisa 10L kaasa tassinud,võiks ju rohkem ka võtta,aga sel matkakal on panipaik taga osas suhteliselt väike.Täiesti taga on panipaik kus vetsu paak mis sinna poti toru alla käib,seee võtab palju ruumi.Küljepal luugi taga on siis väike grill,välitoolid jne. ja juba ongi ruum täidetud.Aga nagu öeldakse küll mahub. 

22.05.2025 19:11
Proovi ikka olemasoleva mahuga toime tulla. See on kogemuslikult täiesti võimalik. Kui kulub palju nõudepesule, kaalu ühekordseid.
Raivo Koppel
729

Moderaatorid: Ivar Kalev