Kuna Hundul oli küsimus vee kvaliteediga, siis panen siin kirja kuidas mina hakkama saan.
Kuna üks hullemaid asju reisides on külge saada mingi kõhutõbi, siis toimin üldjuhul järgnevalt.
Ükskõik millisele reisile, lühikesele nädalalõpule või pikemale minnes tangin matkaka puhast vett kodus kõrini täis. Lisaks on matkaka garaažis alati mingi 6-ne pakk mineraal- või joogiveega. Nagu juba Autocamperi all kirjutasin, sellest piisab lühemaks 4-5 päevaseks reisiks. Sellise aja jooksul mina satun ikka kasvõi päevaks kuhugi kämpingusse (tahan vahepeal korraliku dušši alla saada) ja üldjuhul Balti riikides veekvaliteediga probleeme pole, olen seda ka joonud. Bensiinijaamadest ei ole kunagi vett tankinud.
2-3 nädalaste reiside puhul lõunasse tangin jällegi matkaka oma kodust puhast vett kõrini täis. Selle oma puhta veega jõuan Saksamaale või Austriasse. Mõlemas riigis on kraanivesi täiesti joodav ja enne kui sealt edasi lõuna poole sõidan, tangin matkaka jälle puhast vett täis. Edasi on nii, et kui nüüd see puhas vesi mul otsa saab, siis seal Itaalia-Horvaatia pool tangin vajaduse tulles kämpingutes, kuid seda vett enam ei joo ja ka söögiks hakkame kasutama poest ostetud kanistrivett. Matkaka vesi jääb ainult näo, nõude ja wc poti pesuks. Ja nii toimin kuni lõpuks koju tagasi jõuan. Koju jõudes lasen veesüsteemi tühjaks ja puhastan vastava keemilise puhastuskomplektiga veepaagi ja torustiku ära. Edasi läheb sisse jälle oma puhas joogikõlbulik vesi niikauaks kui saab jälle mõni pikem ring kuskile soojema kliimaga väga tihedalt asustatud kohta tehtud.
See on minu viis tegutseda, eks igal matkajal tekivad aja jooksul oma kogemuste põhjal omad nipid

.
Tervitades
Urmas
5100717