Uued liikmed

Tere ja ilusat kevade algust!

Tere ja ilusat kevade algust!

02.03.2022 22:57 - 02.03.2022 22:58
#1
Tere kõigile!

Matkaautot on meie peres plaanitud u. 5 aastat ja alates eelmise aasta novembrist on uus pereliige Weinsberg CaraBus 630 MEG majas. Plaanist teostuseni läks omajagu aega, põhjuseid oli mitmeid. Esmalt rahakogumine - soov oli välja osta, mitte liisingusse. Järgmiseks ei leidnud kohe sobivat masinat. Kuna ma sõidan hobi korras motoringrada siis oli soov leida piisavalt suure garaažiga masin, et saaks ka rinkaratta varustus peale panna. Uurisin esmalt tavalisi suurema garaažiga variante aga need ei ole õhutihedad ja kõrgust jäi ka natuke väheks. Tihedaks ehitamist oleks saanud Eestis teha lasta aga see oli suurusjärgus 10 tuhat juurde. Õnneks tuli Weinsbergil just siis sobiv mudel välja ja sellele saigi pilk peale pandud. 2021 jaanuar panime lõpliku konfiguratsiooni kokku ja andsime ProRex-is tellimuse sisse - tehasest algselt lubatud tarneaeg oli sama aasta oktoober. Samal ajal hoidsin Soome ja Saksa edasimüüjatel pilku peal, et kas seal ka sobivat masinat liigub. Suve keskel tuligi põhjanaabrite ProCaravan-is sobiv masin müüki. Kuna ProRex-iga olid juba käed löödud ja käsiraha makstud siis ootasime ikka oma autot. Vahepeal lugesime kõikvõimalikke foorumeid ja vaatasime youtube-is videosid, kuidas mida kasutada.Septembris hakkasid tehasest tulema esimesed signaalid, et midagi on jama. Tähtaeg järjest lükkus edasi, pakuti ainult valget värvi jms. Kui oktoobris selgus, et tähtajaks autot ei saa ja ei teagi kuna üldse saab siis saime ProRex-iga kokkuleppele ja käsiraha tagasi. Samal päeval broneerisin ProCaravanis vaadatud auto ja maksin käsiraha. Aga sealtki ei saanud kohe kätte kuna neil teist sellist ei olnud ja nad olid planeerinud auto näitamise oma road-tour'il novembri alguses.Soomest ostmisega lisandusid muud teemad. Selgus, et Eestisse toomiseks on vaja proovinumbrit ja ajutist kindlustust ja siis tuleb ise maanteeametis arvele võtta. Õnneks saime vajalikud ajad broneeritud ja head inimesed aitasid ka proovinumbriga.

Kuna tegemist on ikkagi motokaravaniga siis järgi sai mindud mootorrattaga. Öösel kell 4 Tartust Tallinna poole startides oli õhk -2c, tee -1c ja sadas lörtsi. Elu kõige karmim ja koledam Tartu-Tallinna ots motika seljas kuigi ees kõrge klaas ja lenksusoojendused põhjas. Uuel ehitataval maanteelõigul ei näinud vahepeal teed ja sai 40-50km/h sõidetud, õnneks ei näinud ka kõrvalolevaid 4m sügavusi kraave. Tallinnas sadamas olime nii kanged, et ei saanud 5 minutit taskust dokumente kätte. Õnneks laevas sulasime üles ja Helsingist viimane 50km läks lennates. ProCaravan-is öeldi ukse peal puhtas eesti keeles "tere" - teine müügimees Andre on eestlane. Paberite vormistamine ja auto tutvustus võttis 2h, raha maksmine 2 minutit. Seejärel aidati ratas peale ja kinnitada ja oligi kojusõit puhas mugavus.Järgmine päev ark-is vaadati coc-d ja öeldi, et tuleb teha uus tüübikinnitus kuna sellist imelooma polevat siin riigis varem registreeritud. Lohutati, et üle 2 nädala ei lähe ja siis saab sõitma. Imekombel tuli 2 päeva hiljem keset laupäeva teade, et valmis ja minge numbri järgi.

Raadiot algselt ei olnud ja lasime Tartu firmas Audiodesign.ee paigaldada Alpine INE-F904D koos  HCE-C2100RD tahavaatekaameraga. Samuti sai auto Zen Detailing-us korraliku pesu ja pandi peale keraamiline kaitse. Täiendavalt said Reff.ee-st ostetud talvekindlad Dezent valuveljed koos korralike talverehvidega, sest originaalis all olnud M S Michelinid olid ikka väga libedad lume peal.Sealtpeale on olnud tasapisi avastamine ja nuputamine, mis ja kuidas kõige paremini toimib kuna kogu teema on nii uus - potid, pannid, sööginõud, miks vesi -25c -ga äravoolutorus ära külmub jms klassika.Pere on nii rahul, et üle 30km kaugusele ei taha keegi enam tavalise sõiduautoga reisida.

Tootja ametlik lehekülg weinsberg.com/cuv-kastenwagen/carabus/caratour-outlaw/ Autos on 4 sõidukohta ja originaalis 2 1 voodikohta. Lastevoodid tegin ise - ostsin Jyskist 2 75cm laiust voodipõhja ja 180*75 madratsid, panin risti üle garaažikappide ja keskele tegin lisatoe. Weinsberg pakub tehasevarustuses samuti garaaži 2 lisakohta aga neil on alumiiniumraamid, mis toetuvad kappide külgedele. Aga see näeb natuke kole välja, ma ei tahtnud sinna mingeid lisapulki.Mõned pildid autost (Procaravan-i müügipildid)

Lisatud failid:

Viimati muutis: 02.03.2022 22:58 KalleU. Põhjus: teksti kujundus
Järgnev(ad) kasutaja(d) tänas(id) sind: Kalmer, Kanakuudi Aadu, Priit Peljo, Rainer

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Moderaatorid: Ivar Kalev