Saaremaa

Re: Saaremaa

Eile 18:26
Tervitused.
Vot ei saa mina aru, miks peab alati isiklikuks minema?
Kui ,,meiesuguseid " teatud kohtadesse (saaremaa) ei soovita, siis oleme viisakad ja jätame minemata? 
Ei kujuta ette kui meeldiv oleks seal parkida , teabenõude vastus näpus.
Ma kahtlen, et kellegi elu oleks väärtusetu kui ei ole külastatud saaremaad:)
Teeme omad järeldused ja elame edasi?

Palun Sisene või Loo konto vestlusega liitumiseks.

Täna 11:27
Tamm kirjutas: Ei kujuta ette kui meeldiv oleks seal parkida , teabenõude vastus näpus.
Ehh, sa ei saa üldse pihta, milleks teabenõue vajalik on. Teabenõudega saab selgeks, millisel alusel antud haldusakt koostatud on ja kas see on legaalne. Kui selle vastusega selgub, et meie(antud juhul küll minu) õiguseid on rikutud või haldusakt tundub ebaproprtsionaalne, siis saab selle saata hindamiseks(hinnagu andmine õiguspärasusele ja kommenteerimine) Õiguskantslerile või halduskohtusse. Kuna Õiguskantsleri hinnang liiklusmärkide kasutamisel on olemas, siis saab KOVile, vastuse puhul selle viite saata ja nõuda märgi eemaldamist(vaie), juhul kui nad ise ei konstateeri valestipaigaldamise fakti ja märki ei eemalda. Peale vaide negatiivset vastust, saab aga halduskohtusse pöörduda ja kohus siis otsustab, kas haldusakt oli seaduslik või mitte. 

Kuna viimasel aja kotitakse autojuhte ikka rohkem ja rohkem(arusaamatud ja ebaproportsionaalsed piirangud), siis mina tunnen, et minu õigusi piiratakse ning soovin oma õiguste eest seista. Kui hästi või halvasti see välja tuleb, eks aeg näitab.   

Täna 12:32
Tähendab igasugu punklitel on õigus parkida seal, kus nemad tahavad? Koristage see märk ära, sest MINA tulen...
Äkki tuleks nüüd oma haige egoga pilvedelt alla ja vaataks asja niipidi, et oma autoga oled sa külaline kõikides kohtades välja arvatud enda kodune aadress ja käitud nii nagu külalisele kohane- austad sealseid kombeid ja tavasid. Ning ka keeldusid. Kui kuskil konkreetses kohas püütakse karavanidest hoiduda, siis lähedki sinna, kus lubatakse, mitte ei hakka nui neljaks oma "õigusi" nõudma. Aga kui tuleb sinna tavaauto ja tahab parkida, aga kõik kohad on karavane täis, kas siis temal pole mingeid õigusi? Ehk varsti saadaksegi aru, et eestis on üks liiklusmärk puudu ja tehakse taoline märgistus seaduslikuks ning siis võid nagu kolmeaastane keset poodi jalgu trampida ja nõuda seda mänguasja, mida emme ei osta ja ähvardada kõiki külasid, maakondi ja linnu, riikidest rääkimata, et mina enam sinna ei tule. Vaevalt nad sinust puudust tundma hakkavad ja paluvad pisarsilmi sinna jääda. Ehk peale sinu teabenõuet otsustabki linnavalitsus asja teisiti korraldada ning pannaksegi viies keeles plakat üles ning lisatakse juurde trahvisummad. Omavalitsus võib vabalt su kukrut kergendada, ka neil on omad õigused.

Täna 16:34
Arvo.A kirjutas: Tähendab igasugu punklitel on õigus parkida seal, kus nemad tahavad?
Nagu ma juba enne mainisin, siis sul pööingul puhub tuul ja asjadele sa pihta ei saa. Eesti Vabariigis reguleerivad igasugu käitumismudeleid EV seadused ja nende põhiselt seadustatud alamaktid. Liiklust reguleerib meil Liiklusseadus ja selle alamaktid, millegi piiratakse ja kohustatakse hunnik asju, alustades kumbal pool teed peab liikuma ja millised on meil liiklusmärgid. Peale LS-i on veel terve hunnik seaduseid, mis kohustab ühel või teisel asutusel, ühte või teist tegema, ehk siis KOVidel on kohustus enda haldusalas näiteks liiklus korraldada ja seda peavad nad tegema vastavalt LS-ile ja seonduvatele seadustele ja määrustele(ja ka näiteks standardile). Isegi kui saarlastele meeldiks vasakpoolne liiklus, peavad nad juhinduma LS-ist, sama loogika kehtib ka parkimisele ja selle korraldamisel, sh tasu kehtestamisele. Juhul kui kõik parkimistingimused on seaduslikud ja nende sisse matkaauto ei mahu(ja haldusaktiga on kõik tingimused täidetud), siis nii ongi ja keegi köhida ei saa, seni aga kuni need tingimused täidetud ei ole võib köhida nii et vähe pole ja isegi Arvo A sugused ei saa sellele kätt ette panna. 

Täna 18:57 - Täna 19:19
No ja mida sa siis üldse prääksud siin- mine pargi ja kui keegi tuleb midagi ütlema, saada pikalt, sest seaduse järgi on sul täielik õigus seal parkida. Milleks mingeid teabenõudeid saata kui sa niigi tead, et sul õigus seal parkida? Omavalitsused võivad igasugu märke välja mõelda, aga punklid teavad, et see on vuffel. punklid tulevad külla ja teevad mis tahavad, sest nad teavad oma õigusi. Kohustustest ja viisakusest on kinderstubes vaikselt mööda mindud. Ja lõpuks panevadki omavalitsused üles plakati, millel parkimistingimused koos trahvimääradega kirjas, sest igasugu punklid viisakast vihjamisest aru ei saa.

Muideks, on täiesti seaduslikult olemas lisateatetahvlid, millega saab kehtiva liiklusmärgi alla kruvida ja on olemas auto registreerimistunnistus, millel kirjas kas tegu sõiduauto, veoauto või elamuga jne- konkreetse kirjaga silt märgi alla ning iga juhiluba omav isik peaks kohe aru saama, milles point. Niiet tegelikult on jalgu trampivate punklite vastu seaduslikku rohtu küll.
Teiste pööninguid oled kõva mees kommenteerima, aga enda pööning ei jaga matsu, sest ei saa aru, et taoline märk on viisakas vihje karavaniomanikele, et palun ärge tulge siia parklasse.
Viimati muutis: Täna 19:19 Arvo.A.

Täna 20:10
Arvo.A kirjutas: No ja mida sa siis üldse prääksud siin- mine pargi ja kui keegi tuleb midagi ütlema, saada pikalt, sest seaduse järgi on sul täielik õigus seal parkida. 
Ma ei saa aru, kas sul on huvi lihtsalt trollida või diskussiooni arendada? Kõik need toimingud on vajalikud, et asjad oleks seaduslikud. Kui sinu maja ette panna peatumise keelumärk, siis seal peatuda ei tohi ja pollar teeb trahvi, see kas see märk oli õigesti paigaldatud või mitte, ei huvita kedagi. Märgi nõudeid peab täitma, püüa nüüd sellest aru saada.

Moderaatorid: Ivar Kalev