Hammasrihma vahetus.
Uurisin pabereid. Kilometraas pole veel täis, aga aastaid on palju kogunenud. Et mitte kogu aeg selle peale mõelda, tuleb vahetada.
Tellisin ära margipõhise rihma komplekti, vända simmeri ja klapikambrikaane tihendi. Ainult vända simmeri, sest nuka simmer käib ju poole aeglasemalt ringi ja tavaliselt see ei leki. Kaitseid eemaldades aga selgus, et komplekt ei klapi nagu minu autoga. Palusin jupifirmast pakkumist. Mõne aja pärast selgus, et nad ei tee pakkumist, kuna VIN koodi järgi pole enam võimalik asjade õigsust kontrollida. Selge siis. Tuleb juppe eemaldama hakata ja võrdleva analüüsi teel tellida. Väga palju abi oli mulle antud videost
Temal just sama probleem tekkis ülejooksu rulliga, nagu mul.
Pildil näha minu tellitud "valed" rullid. Ega väga valed polegi. Kunagi on rullid vahetatud natuke teiste vastu. Seal tuleb rullid vahetada koos kronsteiniga. Nagu "klaver põõsas" oli mul juhuslikult võtta vahetatavate rullidega kronsteinid ja valed rullid hakkasid jälle sobima. Pildil olevad mittevahetatavad rullid on Clou pealt ja veel vahetamata rullidega kronsteinid on põõsast.
Videos on mehel väike segadus väntvõlli paigaldusmärgiga. Mina leidsin täpse märgi hooratta pealt, mis paistab sidurikorpuses oleva augu kaudu. Kõrgsurve pumba rattale puur sisse ja nuka märk on alati kenasti näha.
Töö käigus selgus, et vända simmer on liialt väike. See aga sobis kenasti nukkvõllile. Sinna ta ka panin. Vända simmeri ja simmeri korpuse tihendi tellin juurde. Eks siis selgub edasi, kuda kokku saab.
Pingutusrulli eemaldades lendas pingutuse vedru välja. No on aastatega kannatada saanud. Käisin tõin põõsast teise.
Rihma paigalduseks on ette nähtud mõned spetstööriistad. Üks sõrm käib kõrgsurvepumba fikseerimiseks (puur) teine käib väntvõlli ratta sisse (ei kasutata) ja kolmas, sõrmus, on ette nähtud pinguti vedru fikseerimiseks. Saab ka ilma selleta hakkama, aga sõrmusega on vist mugavam. Kuna mul oli pinguti nagunii peos, tegin selle sõrmuse ise valmis. Kaks rellaka lõiget ja voilaa.
Kogu selle tegevuse õnnestumiseks on vaja heebliga mootorit kangutada. Et asi kergemini liiguks tuleb mootori padja kronsteini polte lahti lasta. Mul oli üks polt väga kinni. Pika meelitamise peale sain poldi tervelt kätte, aga veidi oli ta sealt korpust kaasa võtnud. Tegin kodus vindi puhastusmutri ja keerasin ta puhtaks. Loodan, et sinna sisse jäi ikka nii palju materjali, et poldi saab kinni tõmmata. Kui ei, siis peab veepumba ka ära vahetama (mis pole üldse paha mõte).
Hooratta märgi leidsin tänu sellele, et otsisin väntvõlli fikseerimise võimalust. Vahel saab heebliga hooratast takistada, et rihmaratta mutter lahti keerata. Kuna fikseerimise kohta ei olnud, tuli kasutada väga roppu lahendust. Panin pika sabaga võtme vastu maad ja andsin starterit. õnnestus teisest katsest. Nii hääd silmusvõtit, kui videos, mul polnud. Tavalise lihtvõtmega peab hakkama saama, sest padrunvõti sinna vahele ei mahu.